Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Hepatita bizară la copii, descoperită peste tot în lume, a fost depistată și în România

Hepatita misterioasă la copii, care a înspăimântat părinții de peste tot din lume, a fost depistată și la noi în țară. Cazurile au stârnit îngrijorare în multe state europene, dar și în America. Cel puțin un copil s-a stins din viață din cauza acesteia.

Alexandra Costea,

Hepatita bizară la copii, descoperită peste tot în lume, a fost depistată și în România

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un număr de aproximativ 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani au fost identificate în aproximativ 11 țări. 

Dintre cazurile depistate de medici, până în prezent, cel puțin un copil s-a stins din viață  și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Mai exact, vorbim despre unul din 10 copii bolnavi. 

Citeste si: Incendiu puternic la Halele Centrale din Ploiești. Două persoane au fost intoxicate cu fum

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Primele cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost ddescoperite în rândul a zeci de copii din Marea Britanie. În prezent, numărul de cazuri de hepatită misterioasă a ajuns la 114.

Hepatita misterioasă a ajuns și în țara noastră

Între timp au fost depistate cazuri în Spania, Israel, Statele Unite, Italia, Franța și chiar și în România a fost descoperit un astfel de caz. 

Citeste si: Crimă în ziua de Paște. Un bărbat din Satu Mare și-a ucis fratele

Cele mai frecvente simptome sunt cele gastrointestinale cum ar fi durerile abdominale, diaree, sau chiar vărsături. 

Pentru a preveni răspândirea bolii specialiștii recomandă testarea pentru adenovirus la copii atunci când este vorba despre o cauză necunoscută iar testarea completă a sângelui, nu doar a plasmei sanguine, pentru a avea rezultate mult mai clare. 

Citeste si: Bătaie cu toporul și spray paralizant în Capitală, după o șicanare în trafic

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI