Acest studiu- efectuat asupra unui număr de 55.000 de pacienţi- ”nu sugerează un rol preventiv al utilizării unor antimalarice de sinteză pe termen lung în privinţa riscului unei spitalizări, unei intubări sau unui deces din cauza covid-19”, conchid autorii studiului.

”În pofida faptului că natura observaţională a studiului nu permite să se conchidă în mod oficial cu privire la lipsa unui beneficiu a antimalaricelor de sinteză în prevenţia unei forme grave de covid-19, aceste rezultate nu pledează în favoarea unei folosiri preventive a hidroxiclorochinei în rândul populaţiei, inclusiv a populaţiei cu cel mai mare risc, în afara

studiilor terapeutice dedicate”, insistă cercetătorii.

Citeste si: A explodat din nou numărul cazurilor de infectări cu coronavirus în România. Nu mai puțin de 31 de decese în 24 de ore!

Ei au studiat ”toate persoanele care au primit cel puţin şase livrări rambursate de antimalarice de sinteză (hodroxiclorochină sau clorochină) din ianuarie 2019 şi până la 15 februarie 2020, ultima în cursul ultimului trimestru din 2019 sau la începutul lui 2020”.

Hidroxiclorochina- derivată din clorochină, folosită împotriva malariei- este prescrisă mai ales în tratamentul bolilor autoimune ca lupusul sau poliartrita reumatoidă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Rezultatele evidenţiază ”un supra-risc de spitalizare, intubare şideces legate de covid-19 la pacienţii care iau antimalarice de sinteză de mult timp în comparaţie cu populaţia generală franceză”.

Citeste si: Atenție la masca de protecție! Val de amenzi usturătoare în ultimele 24 de ore

Însă, ”analizele realizate sugerează că acest supra-risc este explicat prin caracteristicile legate de patologia cronică subiacentă” a acestor pacienţi, ”şi anume medicaţia împreună cu corticoide orale, mai degrabă decât expunerea la antimalarice de sinteză”.

Acest studiu a fost realizat de Epi-phare, o structură din care fac parte Agenţia Medicamentului (ANSIM) şi Asigurările pe caz de boală, pe baza unor date de la acestea din urmă (mai ales rambursări de medicamente) şi unor dosare medicale de la spitale (date de spitalizare, diagnostice, acte medicale şi medimaente administrate).

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citeste si: Comisia Europeană, prognoză sumbră despre impactul economic al pandemiei. A revizuit în scădere și PIB-ul României de anul viitor

Majoritatea testelor clinice de testare a hidroxiclorochinei a fost oprită la sfârşitul lui mai, după publicarea unui studiu negativ în revista medicală The Lancet- retractat apoi din cauza unor suspiciuni de fraudă-, iar apoi în urma unor rezultate, la începutul lui iunie, ale unui vast studiu britanic- Recovery-, potrivit căruia hidroxiclorochina ”nu prezintă un efect benefic” în cazul bolnavilor de covid-19.

În Franţa, autorizaţia de derogare în prescrierea hidroxiclorochinei la spital, în tratarea covid-19, în afara testelor clinice, a fost retrasă la 4 mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si