Pauliene este din Olanda și a venit să viziteze Timișoara împreună cu prietenul ei. Dorința de socializare, dar și de a vedea lumea cu bani puțini, i-a făcut să aleagă să se cazeze la hostel.

Citește și: Cum arată camera dintr-un hotel de 5 stele din Hawaii care costă 2.200 de dolari pe noapte. "Baia e faraonică"

Pauline Land, turistă: „E chiar furmos.

Toți de aici suntem în aceeași situație, ne înțelegem, e liniște. E foarte plăcut. Aici e ușor să întâlnești oameni. Să vorbești cu ei. În hoteluri e mai greu să faci asta.”

Cât plătesc turiștii să se cazeze într-un hostel

Pentru o noapte de cazare, tinerii plătesc aproximativ 70 de lei și spun că este varianta perfectă pentru ei.

Patrick Siemonsma, turist: „În prima noapte petrecută în România am stat la hotel, dar apoi, pentru următoarele nopți, am ales hostel pentru că e mai ieftin.”

Această locație are o capacitate de 20 de locuri. Turiștii au o bucătărie unde își pot găti ce doresc, iar baia este comună. Aici l-am găsit și pe Kenji.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Kenji Funakoshi, turist: „Acest hostel are un preț mai bun. L-am văzut în poze și am zis: Wow, e grozav!”

Familia Popa a deschis acest hostel din centrul Timișoarei în urmă cu 9 ani. În ultima vreme, lucrează la capacitate maximă pentru că cererea este tot mai mare.

Citește și: VIDEO- Festivalul Inimilor a cucerit Timișoara

Ramona Popa, proprietar: „E un dormitor mix cu 8 paturi, unde pot sta și fete și băieți. De obicei, stau de la una până la șapte chiar și mai mulți.”

Florentin Popa, proprietar: „În general vin să descopere orașul și vin că sunt zborurile ieftine. Vin pentru socializare, pentru a cunoaște noi oameni.”

O altă variantă de cazare cu prețuri mai accesibile sunt locațiile închiriate în regim hotelier. În acest apartament, de exemplu, turiștii au la dispoziție tot ce au nevoie. Aici prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 150 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si