Ministerul Educației Naționale a anunțat de curând faptul că Guvernul a luat o decizie extrem de importantă în privința burselor acordate elevilor, în anul școlar 2019-2020. Schimbarea se aplică în cazul burselor de merit, de performanță, de studiu și de ajutor social.

Citeste si: Programul PRIMA CASĂ se va modifica! Cine își va putea lua casă de acum înainte! Până acum era imposibil!

Astfel, conform deciziei, valoarea acestor burse va fi stabilită de către autoritățile administrației publice locale. Există astfel șansa ca aceste burse să fie mai mari decât în alți ani, totul depinzând de bugetul de care dispune fiecare administrație publică locală.

Elevii vor primi mai mulți bani

Bursele pentru elevi încep de la 10 lei și pot ajunge la 1.000 de lei. Bursa socială este de 300 de lei pe lună, în timp ce bursa de performanță are o valoare de 500 de lei pe lună. Bursa de merit are o valoare cuprinsă între 70 și 600 de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Hotărâre de Guvern de ultimă oră! Elevii vor primi mai mulți bani

Citeste si: Apariție neașteptată în gala Puterea Dragostei! Deea, acuzată că a venit în emisiune cu părul nespălat

Din ianuarie 2019, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu, informează cei de la bugetul.ro.

Citeste si: Ianis Hagi, anunț către națională: „Ăsta e rolul meu”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si