Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - „Hrana bogaților” a ajuns în România! Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău are în curs de omologare un soi nou de anghinare

E considerată delicatesă în Occident, dar românii o evită în rețete. Vorbim despre anghinare, legumă recunoscută pentru beneficiile sale medicale. Un soi aparte este în curs de omologare la un institut de cercetare din Buzău.

Redactia Stirile Kanal D,

„Hrana bogaților” a ajuns în România! Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău are în curs de omologare un soi nou de anghinare

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai multe soiuri de anghinare se află în grădinile Băncii de Resurse Vegetale Genetice din Buzău, pentru brevetare și omologare. Planta are numeroase întrebuințări. Este bună de consumat în salate, în ceaiuri medicinale, poate fi o plantă ornamentală, dar și sursă de hrană pentru albine.

Citește și: EXCLUSIV- Capcanele postului. Nutriționist: ”Putem să ajungem să mâncăm, de fapt, ultra-procesat, ceea ce înseamnă foarte nesănătos”

Costel Vânătoru, cercetător: „Aici avem planta ve la care se poate consuma receptaculul, deci putem să o folosim în acest stadiu, ca plantă alimentară, însă aici avem planta care a ajuns la maturitate de la care, sigur, curățim inflorescența, și putem folosi semințele.

Sămânța poate fi consumată ca atare așa cum o extragem din infolescență, poate fi mestecată. Este foarte amară.”

„Hrana bogaților” este utilizată mai mult în bucătăria mediteraneană 

Pe vremuri, anghinarea era supranumită „hrana bogaților”, iar în prezent este utilizată mai mult în bucătăria mediteraneană. De la această legumă, se consumă solzii cărnoși și suculenți. Anghinarea este bună de mâncat atunci când plantele sunt verz.

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Matilda Popescu, secretar științific: „Noi încercăm ușor-ușor să o introducem în cultura noastră. Banca de Resurse Genetice are spre omologare un soi denumit Columna.”

Anghinarea se consumă fie în stare crudă, sub formă de salate, fie preparată cu diverse sosuri. Dar și în spectrul medical are întrebuințarea, fiind un bun stimulator al sistemului imunitar datorită conținutului de inulină. Anghinarea are beneficii asupra ficatului, inimii și nivelului de colesterol.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI