VIDEO-Hrănirea porumbeilor, interzisă. Care este, de fapt, motivul pentru care autoritățile au demarat acest proiect
În Sectorul 2 al Capitalei, hrănirea porumbeilor ar putea fi interzisă.
Hrănirea porumbeilor ar putea fi interzisă în Sectorul 2 al Capitalei. Este un proiect demarat de către autorități după ce zeci de cetățeni s-au plâns de mizerie și zgomot. S-a demarat și achiziția unor sisteme care să gonească păsările, însă oricum, oamenii nu prea au încredere că lucrurile se vor rezolva ușor, a transmis Simona Pătruleasa.
Nu, nu suntem în Parcul Central din New York, ci în buricul Capitalei. Bucureștiul aproape ca a fost împânzit de porumbeii care par să le provoace tot mai multe neplăceri oamenilor.
,,Teroare, ca și aici uitați-vă pe bănci...eu mai frecventez Parcul Motodrom și acolo la fel băncile pline de mizerie ce e de făcut?’’, a spus un martor.
Oamenii s-au obișnuit să le dea mâncare, ați văzut și dumneavoastră cum vin grămadă...mai ales la bloc toate mașinile sunt pline de găinaț de porumbel, strică vopseaua mașinii și unde te uiti...nu poți să te așezi pe-o bancă!
Așa se face că cetățenii Sectorului 2 le-au pus gând rău înaripatelor. Săptămânal locuitorii fac sesizări peste sesizări către Primărie, iar acum autoritățile vor să interzică în primă fază hrănirea acestora.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2- Este o problemă reclamată de mulți dintre cetățeni, și atunci am vrea și noi să ne aliniem altor țări europene care reglementează hrănirea animalelor și cu precădere a porumbeilor.
Se tratează și cu ultrasunete, și cu geluri speciale, și cu sistemele acelea pe clădiri antiporumbei, dar și cu amenzi pentru persoanele care hrănesc.
Momentan, la noi în țară pentru persoanele fizice amenzile sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei, iar pentru persoanele juridice, acestea ajung de la 1500 până la 2500 de lei.
La pol opus, cetățenii din sector se simt agasați de păsările tot mai insistente, iar pe de altă parte medicii ridică problema microbilor.
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
,,Printr-un astfel de gest, adunăm în jurul nostru zeci, poate chiar sute de porumbei. Mizeria este principala nemulțumire a oamenilor, însă puțini știu că de fapt, micile zburătoare sunt purtătoarele a milioane de bacterii și virusuri’’, a spus Tatiana Gavrilă, reporter Știrile Kanal D.
Cătălina Ciocîrlan, medic de familie- Ne pot transmite boli precum criptococoza, o infecție fungică precum faimoasa bacterie salmonella ce ne aduce toxiinfecție alimentară sau tulburări gastro-intestinale și sunt purtători de paraziți cum ar fi purecii sau căpușele.
Între timp, în alte țări europene hrănirea porumbeilor este interzisă. În Barcelona de pildă, autoritățile au achiziționat o armă nouă ce luptă pentru a ține sub control pupulațiile urbane de porumbei, vulturi și șoimi.