Mircea Fechet, ministrul Mediului, vrea ca oamenii care se încumetă să hrănească urșii de pe marginea drumurilor să primească amenzi mai mari, pentru că unii consideră că acestea sunt prea mici, spune ministrul.

De asemenea, acesta spune că pe marginea drumurilor urmează să fie instalate panouri de avertizare și camere de supraveghere pentru a-i surprinde pe cei care încalcă legea.

Citește și: Detaliul care schimbă cu totul tragedia din Jepii Mici! Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care Diana a fost atacată și ucisă de urs: „Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă”

ursi, mancare ursi, hrana ursi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„În ceea ce priveşte urşii de pe Transfăgărăşan, am dispus colegilor mei trei chestiuni: instalarea de panouri de avertizare, pentru ca fiecare turist, cetăţean participant la trafic să ştie că hrănirea urşilor este interzisă şi se sancţionează cu amendă. Acele panouri au fost deja trimise către CNAIR şi vor fi instalate în curând. În al doilea rând, am dispus instalarea unor camera de supraveghere video, în acea situaţie în care turiştii nu respectă legea, pentru a-i putea sancţiona contravenţional ori de câte ori aceştia se opresc să hrănească urşii”,

a spus ministrul Mediului, potrivit News.ro.

Ministrul Mediului mai spune că până acum au fost aplicate multe amenzi, însă consideră că e nevoie de mărirea cât mai rapidă a sumelor. În prezent, în general sancțiunea este în valoare de 1500 de lei.

„Am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni. Colegii de la Garda Forestieră şi de la Jandarmerie sunt pe Transfăgărăşan şi în alte locuri şi încearcă să explice că hrănirea urşilor nu face altceva decât să îi condamne la moarte.

Cred că e nevoie şi de mărirea cuantumului acestor amenzi, pentru că unii le consideră ridicol de mici. De obicei, se aplică 1.500 de lei sancţiune, însă dacă o plăteşti în minimum 48 de ore cred că este 200 de lei. Luăm în calcul modificareaa legislaţiei primare, în sensul în care să putem să aplicăm când e cazul şi amenzi mai mari”, a completat Fechet.

Citește și: Ajutoare financiare pentru români! Categoriile care vor primi sume de bani din luna august

ursi, mancare ursi, hrana ursi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si