„Tânărul de 16 ani care a provocat accidentul mortal din Pantelimon, unde un copil a murit, iar altul a fost grav rănit, este acuzat de omor. Procurorii au schimbat încadrarea din ucidere din culpă după ce au descoperit că tânărul ar fi consumat substanțe interzise în timp ce se afla la volan. Vă avertizez că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.”,

a spus Christian Sabbagh.

Un băiat de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora lui de doar 7 ani a rămas fără un picior după ce tânărul teribilist, minor și el, i-a lovit cu mașina pe trotuar. Inițial, procurorii au încadrat fapta la ucidere din culpă, însă încadrarea a fost schimbată în omor după ce au descoperit că șoferul consumase un gaz ilariant în timp ce se afla la volan.

„Ne-a coborât cerul și pământul și ne-a distrus! Suntem o familie pierdută, suntem o familie care are nevoie de doctori, de psiholog. Nepoțica e mai bine, dar cu foarte multe sechele. Când eram la căpătâiul nepoțelului, inclusiv când l-am înmormântat, i-am promis că voi face orice, până la ultima picătură de viața mea, cu orice risc, să fac dreptate.”, a spus îndurerat bunicul micuților.

Potrivit procurorilor, tânărul de 19 ani, care a fost șoferul inițial și care stătea pe scaunul din dreapta, ar fi inițiat un video call cu o terță persoană. Pe imaginile din timpul apelului, s-ar vedea acum șoferul minor trage gaz ilariant dintr-un balon în timp ce se află la volan. Acesta a fost elementul decisiv, care i-a făcut pe procurori să schimbe încadrarea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

„Se realizează o încadrare corectă a unor bombardieri, care nu țin cont de nicio lege, de nicio îngrădire și se consideră că strada, trotuarul le aparține și, având bani părinții lor, consideră că poate să cumpere orice.”, a mai spus bătrânul.

„Persoanele care au provocat accidentul erau într-o stare de euforie și percepția lor asupra realității, în mod clar, a fost afectată de consumul de substanțe, lucru pentru care, ca și consecință- schimbarea încadrării de astăzi.”, a spus avocatul familiei victimelor, Cătălin Crăciunescu.

Potrivit anchetatorilor, această substanță le-ar da o stare de euforie, amețeală și sedare ușoară tinerilor. Substanța nu a ieșit în raportul medico legal, însă un specialist antidrog ne-a explicat că acest lucru este imposibil.

„Gazul ilariant, protoxid de azot, este un gaz care se produce pentru zona industrială, pentru zona alimentară, dar și pentru zona farmaceutică. Este un anestezic de scurtă durată, dar, din păcate, se folosește și recreațional. Este un gaz care se poate procura fără prescripție, este la liber în România și nu numai în România.

El dă pentru perioadă scurtă de timp halucinații, dezechilibrări, distorsiuni. În cazul acesta, nu cred că medicii legiști au posibilitatea tehnică să identifice acest gaz. De asemenea, cred că cred eu că era relevantă descoperirea și ridicarea la cercetare la fața locului.”, a spus Cătălin Țone, expert antidrog.

Citeste si: Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce Connect-R și Alex Velea nu au permis de conducere? Răspunsul amuzant al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

Avocatul suspectului neagă însă toate aceste acuzații.

„Nu a recunoscut, nu avea ce să recunoască și nu există imagini care să îl fi surprins pe el făcând acest lucru.”, a spus Andrei Necea, avocatul inculpatului.

Acum tânărul de 16ani este cercetat pentru infracțiunile de omor, tentativă de omor, conducerea unui vehicul fără permis și fugă de la locul accidentului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si