Acuzație de piraterie împotriva a nouă migranți. Aceștia au răpit grupul de marinari care i-a salvat, agresându-i și obligându-i să își schimbe drumul pentru a îi transporta unde aceștia își doresc.

Migranții au forțat marinarii să se îndrepte pe Arhipeleagul Spanilol, ci nu spre Maroc, care era, de fapt, destinația lor.

După salvare, la infracțiunea de piraterie

Migranții se aflau în apele marocane, pe două ambarcațiuni.

La bordul ambarcațiunilor se aflau 76 de migranți, care au fost salvați de marinari, de origine olandeză.

După ce au reușit să îi îmbarce pe migranți pe remorcherul lor, marinarii olandezi se pare că ar fi fost forțați să își schimbe traseul spre portul Tan Tan, din sudul Marocului, la insistențele agresive ale migranților. Amenințati cu cuțite de către migranți, marinarii nu și-au continuat drumul spre Insulele Canare, ci au îndeplinit dorințele migranților de a ajunge în apele marocane.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ciuda revoltei agresive, conducătorul remorcherului olandezilor s-a îndreptat spre una dintre insulele Canare, Fuerteventura, unde migranții au fost așteptați de autorități.

Garda Civilă a arestat nouă migranți pentru "delictul de piraterie", a declarat AFP, potrivit news.ro.

Citește și: VIDEO- UPDATE: Oamenii din Libia trăiesc un adevărat coșmar: "Oamenii aud plânsetele copiilor sub pământ, nu știu cum să ajungă la ei"

Insulele Canare, locul preferat al migranților

În insulele Canare au ajuns aproape 15.00 de migranți de la începutul anului și pțnă în prezent, reprezentând o creștere de 19,8% față de anul 2022, conform datelor transmise de către Ministerul spaniol de Interne.

Organizaţia Internaţională a Migraţiilor a transmis că de la începutul anului 2023, în apele Insulelor Canare 140 de migranți au fost dați dispăuți sau au murit. Aceste date sunt contrazise de datele transmise de ONG-ul spaniol Caminando Fronteras, care susține că în apele Insulelor Canere ar fi murit sau dispărut 778 de migranți.

Citește și: VIDEO- UPDATE: Oamenii din Libia trăiesc un adevărat coșmar: "Oamenii aud plânsetele copiilor sub pământ, nu știu cum să ajungă la ei"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si