2 pahare de fasole alba,
2-3 cepe,
2 linguri de ulei (sau 100 g slanina),
2-3 rosii (sau 1 lingura de pasta),
3-4 catei de usturoi,
sare,
piper negru macinat,
1 lingura de verdeata taiata.
Mod de preparare:
Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro
Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro
Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro
Fasolea se alege si se spala in citeva ape. Se pune la muiat in apa rece pentru citeva ore (de la 3 pana la 8). Apoi se pune la foc si se fierbe pana este gata. Ceapa se taie cubulete mici si se rumeneste.
Rosiile se curata de pielita si se dau prin razatoare. Fasolea se amesteca cu ceapa prajita, sosul de rosii se toarna deasupra. Se adauga sare, piper si se inabusa. La urma se adauga verdeata si usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie sa fie fiarta prea tare. Daca s-a folosit ulei, fasolea se serveste rece, iar daca ceapa s-a prajit cu slanina, atunci se serveste fierbinte.