Ianula Darlaiane are 23 de ani și a început să facă actorie de la 15 ani, când a urmat cursurile școlii de actorie InLight din București, sub îndrumarea actriței si regizoarei Alina Grigore.

A plecat în Los Angeles în 2019 pentru a urma facultatea de actorie film la New York Film Academy, pe care a absolvit-o în mai 2022.

Citește și: El este actorul care a încasat 100 de milioane de dolari după ce a jucat în cinci filme consecutive

După experiența avută în mai multe producții pe tărâm american, Ianula spune că Hollywood-ul este "un loc plin de actori talentați care își doresc același lucru: să poată să trăiască din ceea ce iubesc să facă”.

“Din păcate, cu o competiție așa de mare, este destul de greu să te faci remarcat în raport cu ceilalți, dar cred că ambiția și perseverența te pot duce departe atunci când ești pasionat de ceea ce faci”, spune actrița.

Citește și: Fiica lui Liviu Dragnea plonjează în cinematografie: A fost antrenată să devină asasina perfectă

Primul proiect profesional la care a participat în SUA a fost un music video( By The Dawn, regizat de Ryan Stephen Holly ) pentru cântăreața Planet Swan, în care a jucat rolul Mariei Magdalena.

“A fost un prim proiect foarte special pentru mine și sunt foarte mândră că music video-ul este nominalizat zilele acestea la festivalul deadCenter din Oklahoma”, a declarat tânăra originară din București.  

De atunci, Ianula a lucrat în Los Angeles în cât de multe proiecte a putut pentru a acumula experiență și pentru a cunoaște cât mai mulți oameni din industrie.

“Am făcut și  background work pentru a avea ocazia de a fi mereu pe marile seturi de la Hollywood și pentru a vedea cum se lucrează la un nivel înalt”, explică Ianula.

Citește și: Al Pacino, tată din nou la 82 de ani, cu iubita lui în vârstă de 29 de ani

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Făcând background, a avut oportunitatea de a se afla pe platoul de filmare alături de actrița si regizoarea Danielle Fishel, pentru filmul ei recent apărut pe Tubi,  Classmates. 

Astfel, a avut oportunitatea de a juca rolul lui Fritzy Gattens, “un rol mic, dar important pentru mine la momentul acela”. 

ianula darlaiane si danielle fishel

Alături de actrița si regizoarea Danielle Fishel

Recent, Ianula Darlaiane a lucrat la un alt music video, pentru rapperul Karran Batta și cântărețul Jimy Cravity, intitulat Ocean Of Stars, care urmează să fie lansat zilele acestea.

Tânăra lucrează și ca model, fiind protagonista unor videouri ale celebrei reviste Glamour Magazine.

Ianula Darlaiane

Apariție în productia Glamour "100 Years of British Fashion"

[Sursa foto: YouTube]

Ianula mărturisește că își dorește să facă actorie de film în cât mai multe proiecte, dar nu exclude ca mai târziu să urmeze un Master în regie.

“Nu exclud nici lucrul în teatru. Mi-ar plăcea ca la un moment dat sa fac teatru în New York, dar și în România”.

La categoria hobby-uri, Darlaiane spune că iubește sporturile de iarnă- schi și patinaj și că a început recent să practice yoga. În timpul liber îi place să citească și să picteze.

Ianula Darlaiane în productia "Aviatrice"

Ianula Darlaiane în productia "Aviatrice"

Ianula Darlaiane: "În Los Angeles este important să-ți exprimi opinia despre orice înveți sau practici"

Când avea 17 ani, Ianula a participat la un curs de vară organizat de New York Film Academy (NYFA). Auzise de școală din media și de la colegi și și-a dorit foarte mult să practice actoria de film.

A fost atrasă de faptul că se bazează pe un mod de predare “hands-on”. „Am avut ocazia să îmi dezvolt abilitățile actoricești și să mă obișnuiesc cu atmosfera de la Hollywood. Experiența a fost cu adevărat memorabilă și m-a convins că nu există un loc mai potrivit decât L.A. pentru a începe cariera pe care mi-o doream".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Experiența de la NYFA a fost una deosebită și datorită diversității studenților care aleg să studieze cursurile lor.

„Am întâlnit și am colaborat cu oameni din toate părțile lumii: Indonezia, Mexic, Africa, Suedia, China, India, Estonia dar și din SUA, desigur”, spune ea.

ianula darlaiane

Imagine din producția "Rape, Culture"

În ceea ce privește diferențele dintre SUA și România, Ianula a precizat că ceea ce diferențiază școala din România de cea din SUA este modul de a învăța.

„În timpul liceului, în România, a fost foarte importantă teoria, cantitatea de informație memorată, învățam teorie în fiecare zi, dar nu aplicam nimic din ceea ce învățam. Acolo, majoritatea subiectelor ne erau predate direct prin aplicarea lor. Nu puteai trece un examen dacă nu făceai dovada că știi să aplici ceea ce ai învățat, mai ales în domeniul studiat de mine, actoria, unde practica este esențială".

Citește și: Actorul principal din "Singur Acasă 3", de nerecunoscut după ce a renunțat la filme și face muncă de birou

"În L.A. este foarte important să-ți exprimi opinia despre orice înveți sau practici. Am remarcat încă de la început că toți profesorii ne întrebau constant ce părere avem despre ceea ce învățam la momentul respectiv, ne încurajau să ne exprimăm opiniile și să le argumentăm. Acest lucru nu s-a întamplat deloc în timpul celor 12 ani de studiu în România”, spune tânăra actriță.

Cât câștigă un tânăr actor în SUA

În ceea ce privește veniturile, un tânăr ambițios nu trebuie să țină cont doar de bani când lucrează în industria creativă, crede Ianula Darlaiane.

„Sunt multe proiecte în care actorii sunt plătiți bine, dar sunt și foarte multe proiecte care, deși au potențial, nu au bugetul necesar să-și plătească actorii așa cum ar trebui. Modellingul este adesea o variantă mai bună pentru că proiectele sunt pe o perioadă mai scurtă de timp și poți câștiga, uneori, într-o zi mai mult decât poți câștiga pe set, într-un film, într-o lună. Dar asta nu este o regulă și variază foarte mult".

"Am învățat să accept orice rol, cât de mic ar fi, și câteodată chiar neplătit, pentru că, la început, experiența și persoanele pe care le cunoști sunt mult mai importante”, mai spune actrița din România.

Ianula Darlaiane, în rolul Maria-Magdalena, în videoclipul By The Dawn

Ianula Darlaiane, în rolul Maria-Magdalena, în videoclipul By The Dawn


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si