Bitcoin a scăzut la cel mai mic nivel atins din iulie, sub 33.000 de dolari, de la un record de aproape 69.000 de dolari consemnat în noiembrie.
Între timp, întreaga piață cripto a pierdut mai mult de 1.000 de miliarde de dolari din valoarea record, monede de top, cum ar fi ether şi solana.

Citeste si: Un bărbat a aruncat la gunoi 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. Ce a urmat după incident e de necrezut

Ce este "iarna cripto"?

Valoarea ether a scăzut cu peste jumătate de când a atins un vârf în noiembrie, în timp ce solana a suferit un declin şi mai abrupt, coborând cu 65%.
Aceste scăderi i-au determinat pe unii investitori în active cripto să vorbească despre posibilitatea unei ”ierni cripto”, o expresie care se referă la evoluţii bear pe principalele pieţe ale monedelor digitale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Prima criptomonedă românească va fi lansată în spațiu în 2022

Un astfel de eveniment a mai avut loc în 2017

Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul anului 2017 şi începutul lui 2018, când bitcoin s-a prăbuşit cu până la 80% de la maximele sale istorice.
”În timpul iernilor cripto, cei mai buni antreprenori construiesc companiile mai bune.

Acesta este momentul să ne concentrăm din nou pe rezolvarea problemelor reale versus pomparea de monede virtuale.”, spune David Marcus

Prăbușirea criptomondelor a venit în tandem cu o scădere a bursei mondiale.
Nadya Ivanova, director de operaţiuni la firma de cercetare tehnologică afiliată BNP Paribas L’Atelier, spune că piața ”este acum într-o perioadă de răcire”.

Citeste si: Mașinile zburătoare "vor fi o realitate până în 2030". Primul zbor între două orașe a fost deja făcut (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si