Close sidebar
Close sidebar

"Iarna criptomonedelor". Investitorii se tem că valoarea bitcoin este cu 50% sub nivelul să record

Investitorii se tem că vine ”o iarnă a criptomonedelor”, după ce bitcoin, cea mai valoroasă monedă virtuală, a scăzut luni.

Diana Puiu,

"Iarna criptomonedelor". Investitorii se tem că valoarea bitcoin este cu 50% sub nivelul să record

[Sursa foto: Libertatea.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bitcoin a scăzut la cel mai mic nivel atins din iulie, sub 33.000 de dolari, de la un record de aproape 69.000 de dolari consemnat în noiembrie.
Între timp, întreaga piață cripto a pierdut mai mult de 1.000 de miliarde de dolari din valoarea record, monede de top, cum ar fi ether şi solana.

Citeste si: Un bărbat a aruncat la gunoi 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. Ce a urmat după incident e de necrezut

Ce este "iarna cripto"?

Valoarea ether a scăzut cu peste jumătate de când a atins un vârf în noiembrie, în timp ce solana a suferit un declin şi mai abrupt, coborând cu 65%.


Aceste scăderi i-au determinat pe unii investitori în active cripto să vorbească despre posibilitatea unei ”ierni cripto”, o expresie care se referă la evoluţii bear pe principalele pieţe ale monedelor digitale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Prima criptomonedă românească va fi lansată în spațiu în 2022

Un astfel de eveniment a mai avut loc în 2017

Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul anului 2017 şi începutul lui 2018, când bitcoin s-a prăbuşit cu până la 80% de la maximele sale istorice.


”În timpul iernilor cripto, cei mai buni antreprenori construiesc companiile mai bune. Acesta este momentul să ne concentrăm din nou pe rezolvarea problemelor reale versus pomparea de monede virtuale.”, spune David Marcus

Prăbușirea criptomondelor a venit în tandem cu o scădere a bursei mondiale.
Nadya Ivanova, director de operaţiuni la firma de cercetare tehnologică afiliată BNP Paribas L’Atelier, spune că piața ”este acum într-o perioadă de răcire”.

Citeste si: Mașinile zburătoare "vor fi o realitate până în 2030". Primul zbor între două orașe a fost deja făcut (VIDEO)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI