În sudul și estul țării vremea se va menține nefavorabilă, unde vor fi prezente ploi, în special în prima parte a zilei de mâine. În nord-est ar putea exista precipitații mixte, precum ploi înghețate și polei. În același timp, ciclonul mediteranean care a afectat România în această perioadă va începe să se domolească, iar precipitațiile se vor reduce începând din această seară.

Ciclonul mediteranean începe să se domolească

Ciclonul mediteranean care a afectat România în această săptămână începe să se domolească, însă, pe timpul nopții va continua să plouă în regiunile de sud și jumătatea sudică a Transilvaniei, iar ninsorile se vor așterne în munți, la altitudini de peste 1.300 de metri.

Joi dimineață, temperaturile vor ajunge la îngheț în jumătatea estică a Moldovei, iar, în zonele mai înalte de deal, vor exista și precipitații mixte temporare, precum ploi înghețate, care vor ajuta la formarea poleiului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, temperatura maximă este cuprinsă între 0 și 4 grade în nord-est, și între 4 și 8 grade în restul țării. În Dobrogea, vremea va fi mai caldă, iar temperatura ajunge și la 10 și 12 grade.

Pe seară, ploile și ninsorile se vor opri în cea mai mare parte a țării, însă, cerul va rămâne predominant acoperit în majoritatea regiunilor.

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu de viscol și vreme rea în mai multe județe. Vezi HARTA

Coduri galbene și portocalii de ploi și ninsori

Cei din partea ANM au emis o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte, valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 22.00: „ În intervalul menţionat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum şi în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantităţile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marţi spre miercuri, cu rafale de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”.

De asemenea, există și o avertizare cod portocaliu, valabilă de marţi de la ora 18.00, până miercuri la ora 22.00, anunţă precipitaţii abundente în mai multe judeţe, potrivit News.ro: „ În judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi în zona montană din judeţul Dâmboviţa vor fi precipitaţii abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantităţi de precipitaţii în general de peste 50...60 l/mp. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Alertă meteo de vreme severă în mai multe județe din țară. Ploi, ninsori și vânt puternic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si