Deși a fost suspendat din PNL și Ludovic Orban a promis că numele lui Butnariu nu se va regăsi pe listele partidului pentru următoarele alegeri locale, primarul din Mogoșești Siret își poate duce liniștit acest mandat până în vara anului 2020.

Cazul a creat o întreagă isterie în rândul populației. Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a explicat pentru Adevărul care sunt motivele pentru care primarul nu va fi demis, în ciuda faptului că a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu două minore.

 „Prefectul poate emite un ordin de încetare a mandatului în situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese, constatate de Agenţia Naţională de Integritate sau într-o situaţie de condamnare penală. Potrivit cadrului legal, între prefect şi primari nu există relaţii de subordonare, astfel încât o speţă precum cea în dezbatere nu poate face, în momentul de faţă, obiectul unei măsuri luate de instituţia pe care o conduc“, a spus Marian Grigoraş pentru Adevărul.

Damian Butnariu îndeplinește funcția de primar în comuna Mogoşeşti Siret din 2004. Totodată, este unul dintre cei mai importanţi membri ai filialei judeţene a PNL Iaşi.

Numele său apare într-un dosar de trafic de persoane și de minori din justiție, în care Butnariu a fost citat ca martor, la Tribunal, acolo unde le-a spus magistraților că se află printre beneficiarii rețelei de proxenetism.

În declarațiile pe care le-a dat procurorilor DIICOT, Butnariu povestește că a „întreţinut raporturi sexuale orale” cu două minore care i-au fost aduse în birou de un proxenet pe nume Adrian Buduroi.

 „Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019, în legătură cu declaraţia primarului, potrivit Adevărul.

Faptele s-au consumat pe parcursul anului 2007, însă ele au fost știute de publicul larg abia în 2019. Procesul nu s-a finalizat nici până în ziua de azi. În primă instanță, proxenetul Buduroi a primit 15 ani de închisoare, însă a formulat apel.

În primă fază, primarul Butnariu a negat acuzațiile aduse la adresa lui, spunând că totul e o răzbunare din partea celor care își doresc să îi ia scaunul de primar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ulterior, primarul a mărturisit printr-o postare pe pagina lui de Facebook că întâmplarea a fost una reală: „Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte in faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc (…) Le mulţumesc tuturor cetăţenilor comunităţii mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal şi realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutăţile”, a fost postarea de pe Facebook a lui Damian Butnariu.

Reacția premierului Orban: "Nu s-a ştiut de lucrul ăsta. Credeţi că a ştiut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziţii făcută în instanţă. El a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei (filiala locala a PNL) şi nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat. Cum să ştim de aşa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că poţi să ştii tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani... A trecut vremea aia în care se făcea dosarul la securitate şi se ştia tot despre fiecare", a spus premierul Ludovic Orban pentru Hotnews Live.

Sătenii din Mogoșești-Siret sar în apărarea primarului și spun că tot ce se întâmplă nu e nimic mai mult decât o înscenare a unor oameni care vor să își vadă îndeplinite anumite interese.

 „Îi băiat bun. A făcut şcoli, grădiniţe, a făcut toate cele. A dat la lume. Nu am auzit nimic. Damian nu a făcut nimic, a fost cel mai bun băiat din Muncelul acesta (n.r. Muncel este un sat din comuna Mogoşeşti Siret). Din când a venit el, care a fost necăjiţi le-o tras lumină, o făcut toate celea. Cel mai bun băiat a fost Damian Butnaru”, a spus un sătean pentru Adevărul.

 „Are nevastă, are copii, are copii bine, eu îl ştiu de om bun”, a mai completat săteanul.

Un alt bărbat aduce și el argumente în favoarea primarului: „Nici vorbă. Dar nu se auzea? Dar îs paznici acolo. E un primar extraordinar, ajutător, ajută treburile. O făcut asfalt. De mult îl necăjeşte să îl scoată, dar nu are cum că el e un om de nota 10”.

„Eu nu cred deloc. El a fost un om bun şi a ajutat pe toată lumea. De ce să zic că da sau ba. De câte ori m-am dus să iau de la el o adeverinţă, a fost foarte bun, a zis gata, vino încoace, niciodată nu s-a pus problema”, a mai spus un tânăr pentru Adevărul.

Citeste si: Povestea șocantă a unei fetițe de 12 ani, de etnie romă, din Italia. Medicii au făcut o descoperire neașteptată

O singură persoană pare să fie la curent cu informațiile scandaloase care circulă prin comună. Nu a dorit să își dezvăluie identitatea, însă a declarat că în sat s-ar mai fi auzit despre aventurile în care a fost implicat primarul.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un soldat în vârstă de 41 de ani a fost găsit spânzurat la unitatea militară

„S-a mai auzit şi înainte, că a dus una în pădure. Cred că ar fi în stare. De bine, faci de toate.” Săteanul aduce și acuzații grave la adresa lui Damian Butnariu, care ar fi batjocorit copilul unui bărbat din sat.  „I-a dus copilul în pădure să îşi bată joc de el”.

Citeste si: Aproape două milioane de telespectatori au urmărit aseară confruntarea dramatică între Faimoșii și Războinicii de la „Survivor România” #Kanal D, lider de audiență la nivel Național

Mărturia uneia dintre fetele care au trecut prin biroul primarului: Diana a postat pe Facebook un mesaj în urma celor întâmplate.

„Am făcut recuperare, mulţumesc lui Dumnezeu mi-am revenit după trauma pe care am avut-o şi acum sunt OK. Nu mai intenţionez nimic să fac mai departe. Nu vreau să îmi aduc aminte nimic. Au fost momente care au fost groaznice. Acum nici nu mai vreau să îmi aduc aminte ce a fost acolo”, a spus femeia, în vârstă acum de 30 de ani, potrivit Adevărul.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si