Preoteasa Iulia si cativa oameni ai bisericii, printre care parintele Ciprian Neveanu si noul staret al manastirii, i-au facut o pomana ca la carte parintelui Mihai Negrea, sambata. La mormantul sau a avut loc o slujba, dupa care cei prezenti au fost invitati la masa.

“La parastasul de 6 luni au fost chemati doar cei care au fost apropiati parintelui, au fost prezente in jur de 30 de persoane.

Din copii au venit doar cei mari. S-a facut slujba la mormant, s-au aprins lumanari, s-au pus flori, dupa care lumea a mers la masa. S-au pregatit preparate preferate de preot pe vremea cand traia. Icre, ciorbita de vacuta, sarmale doar din carne, fara orez, asa cum ii placeau lui, muschiulet impanat, dulciuri. Noul Staret al manastirii nu consuma carne, insa a precizat ca doreste sa pastreze “regulile” facute de parintele Mihai Negrea in manastire, asa ca nu va interzice sa consume carne”, sustin persoane care au fost la fata locului.

Mormantul preotul e spectaculos. Preoteasa Iulia a avut grija s ail umple de flori multicolore. “I-au aranjat frumos locul de veci, ii pune mereu, iar de curand a facut arcade pe care vor creste alte flori agatatoare si nu numai. Langa mormant e si o bancuta pentru ca sunt multi oameni care vin sa se reculeaga la locul sau de veci. Noul Staret al manastirii sustine ca mormantul preotului Mihai Negrea va fi un loc de pelerinaj”, ne-au mai spus aceleasi surse. 

Parintele Mihai Negrea a fost inmormantat in curtea manastirii, asa cum si-a dorit, chiar langa biserica noua pe care a sfintit-o la inceputul lunii noiembrie a anului trecut.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gravril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si