In primele 6 zile ale lunii, icoana s-a aflat la Biserica Icoanei din Bucuresti, iar pe 7 martie a fost adusa si asezata spre inchinare la Biserica Parohiei Acoperamantul Maicii Domnului, din cartierul Titan. Ieri, bucurestenii care locuiesc in sectorul 6 au avut bucuria si ocazia sa se roage si sa se inchine la icoana Maicii Domnului Iordanita, aceasta fiind adusa la Biserica Sfanta Vineri din cartierul Drumul Taberei.
Astfel, sute de persoane de toate varstele nu au ratat ocazia si au venit cu flori si sa se inchine la icoana facatoare de minuni.

Icoana se pastreaza in cladirea Reprezentantei Patriarhiei Romane din Ierusalim, dupa ce s-a aflat timp de peste 30 de ani in biserica Schitului Romanesc de pe malul Raului Iordan, ridicat de Patriarhia Romana in anul 1935 in regiunea Qasr al- Yahud, la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos. In fata acestei icoane s-a rugat Sfantul Ioan Iacob. Se spune despre icoana ca a savarsit multe minuni si a ascultat rugaciunile multor pelerini romani si pusnici de pe Valea Iordanului.

In anii 1967- 1970 din cauza razboiului din zona, biserica romaneasca a fost bombardata, turla centrala a cazut, iar peretii au fost gauriti de bombe. Calugarii au plecat, salvand si cateva obiecte sfinte, printre care si aceasta icoana.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Evenimentul face parte din seria manifestarilor organizate de Parohia Icoanei, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei." Aceasta icoana a facut drum lung de la Ierusalim pana aici. Consideram ca Insasi Maica Domnului a venit la noi. Sa facem si noi un drum scurt ca sa o intampinam”, a declarat parintele paroh Ioan Popescu de la Biserica Icoanei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si