Icoana se afla la Biserica Icoanei din Capitala, pana pe 6 martie, credinciosii putand sa vina sa se inchine la ea in aceasta perioada.

In urmatoarele zile, mai multe evenimente religioase vor avea loc la Biserica Icoanei. Astfel, sambata, de la ora 18.00 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei, in jurul Parcului Icoanei din apropiere. In timpul procesiunii, peste 100 de preoti si mii de credinciosi vor purta lumanari aprinse si vor canta imnuri bisericesti.

Duminica, dupa Sfanta Liturghie, de la ora 13.00, va avea loc procesiunea Icoana- fereastra spre Dumnezeu in jurul Parcului Gradina Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoti si mii de credinciosi. Procesiunea se va incheia cu sfintirea icoanelor purtate de credinciosi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Icoana numita “Iordanita” se pastreaza in cladirea Reprezentantei Patriarhiei Romane din Ierusalim, dupa ce s-a aflat timp de peste 30 de ani in biserica Schitului Romanesc de pe malul Raului Iordan, ridicat de Patriarhia Romana in anul 1935 in regiunea Qasr al- Yahud, la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos. In fata acestei icoane s-a rugat Sfantul Ioan Iacob. Se spune despre icoana ca a  savarsit multe minuni si a ascultat rugaciunile multor pelerini romani si pusnici de pe Valea Iordanului.

In anii 1967- 1970 din cauza razboiului din zona, biserica romaneasca a fost bombardata, turla centrala a cazut, iar peretii au fost gauriti de bombe. Calugarii au plecat, salvand si cateva obiecte sfinte, printre care si aceasta icoana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si