Close sidebar
Close sidebar

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Vă prezentăm o serie de locuri spectaculoase în care să vă petreceți una dintre cele mai importante sărbători din an, Crăciunul!

Alina Raducu,

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații. Dacă vrei să-ți petreci Crăciunul împreună cu familia în România, ți-am pregătit câteva idei de locuri inedite. Îţi propunem o selecție a celor mai frumoase 7 destinaţii de Crăciun din România.

În acest articol vei regăsi locaţii cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar care merită vizitate!

Datorită frumuseții peisajelor și diversității obiectivelor turistice, România este considerată una dintre țările cele mai atractive pentru vizitatorii din toate colțurile lumii.

O vacanță prin țară este o idee excelentă, mai ales în sezonul rece.

Iată cele mai frumoase destinații turistice din România, ideale pentru a-ți petrece Crăciunul 2022!

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Hotelul de Gheață a fost construit în anii 2005-2006 și este primul de acest gen din Europa de sud-est. Este o destinaţie inedită pentru Crăciun, ce oferă o experienţă inedită.

Biserica de gheaţă şi Winter Parkul unde poţi să faci schi şi snowboard fac din Hotelul de Gheaţă o destinaţie atractivă pentru Crăciun.

Citeste si: Întâmplarea neplăcută a unui turist român în Halkidiki: „Apa se revarsă în cameră”

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații

Mai mult, hotelul este construit din blocuri de gheaţă decupate în fiecare an din Lacul Bâlea şi lipite cu zăpadă de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalaţii cu leduri

ecologice. În camere, paturile de gheaţă sunt acoperite cu blănuri şi saci de dormit, astfel încât frigul să fie ţinut la distanţă, iar în restaurantul hotelului vei servi mâncarea pe platouri de gheaţă şi băutură din pahare de gheaţă sculptată.

Și ce este cel mai interesant la Hotelul de Gheaţă este că în fiecare an se schimbă, pentru că în fiecare sezon constructorii propun o tema nouă. În sezonul 2014-2015, tema aleasă a fost Zodiacul, introdusă în decorul tuturor camerelor hotelului.

Băile Balvanyos

Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar şi pentru peisajele superbe.

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citeste si: Câte zile libere vom avea de Crăciun 2022?

Așadar, “Cetăţile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie. Staţiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni şi hoteluri, dar şi de numeroase atracţii turistice în împrejurimi. Ruinele cetăţii Balvanyos, Grotă cu Alaun, Cimitirul Păsărilor şi Peştera Ucigaşă merită cu siguranţă vizitate atunci când ajungi în zona.

Satele maramureșene

Într-un alt colț de poveste al țării, vă așteaptă satele maramureșene, în care se mai păstrează și acum tradițiile seculare, locurile unde timpul parcă stă în loc și păstrează farmecul vremurilor de altădată.

În nordul țării, puteți ajunge destul de rapid, deoarece aveți zboruri directe pe Aeroportul Internațional Maramureș din Baia Mare, de unde alegeți traseele turistice preferate, ca să admirați peisajelemontane.

Borșa

Dacă ajungi la Borşa de Crăciun vei fi surprins de frumuseţea și magia loculu, dar şi de tradiţiile păstrate din moși strămoși. La Borşa găseşti şi părţi de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun şi Pătrat. Oraşul este situat la o altitudine de 700 m, înconjurat de munţii Rodnei, Maramureşului şi Tibau.

Citeste si: Vacanţe şcolare 2022- 2023: Când au elevii prima vacanţă?

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații

Localnicii întâmpină oaspeţii cu preparate tradiţionale gătite cu multă strădanie, dar şi cu obiceiuri păstrate din generaţie în generaţie.

Valea Verde

Valea Verde se află în satul Cund din judeţul Mureş şi este un loc de poveste unde poţi petrece sărbătorile de iarnă şi te poţi relaxa alături de prieteni sau de cei dragi.

Citeste si: VIDEO- Plajele din sudul litoralului vor fi mai mari

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații

În plus, restaurantul cu specific tradiţional şi camerele amenajate în stil rustic vă vor cuceri din prima clipă, cu siguranţă. Pensiunea se află foarte aproape de Cetatea Sighişoarei ce merită văzută, dacă nu aţi bifat deja această destinaţie.

Stațiunile din Valea Prahovei

Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt printre cele mai cunoscute destinații turistice din România, dar și cu cele mai frumoase peisaje. Traseele montane din Azuga, Bușteni, Sinaia, Predeal și Poiana Brașov sunt excelente pentru vacanțe în familie sau prieteni.

Micloșoara

Satul Micloşoara din judeţul Covasna adăposteşte pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuţe vechi ţărăneşti, ce au fost restaurate şi mobilate în stilul tradiţional secuiesc. La doar 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află şi castelul Contelui, care şi-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri şi gravurile pereţilor.

Citeste si: Atracțiile turistice din Grecia care pot fi vizitate și iarna. Se află în top pe lista turiștilor

Se spune că prin secolul al 13-lea, unul din membrii familiei ar fi salvat viaţă regelui Ungariei în timpul unei partide de vânătoare, omorând cu o săgeata ursul care se napustise asupra suveranului.

Astfel, î semn de recunoştinţă, monarhul i-a oferit moşia de la Micloşoara şi l-a înnobilat, iar blazonul familiei poartă şi acum emblemă ursului străpuns de săgeata. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI