A fost conceputa pentru a servi ca necropola domneasca pentru marele voievod si familia sa. Marele voievod a fost inmormantat aici 1504, dupa ce a condus Moldova timp  de 47 de ani.

Mihai Eminescu spunea despre Manastirea Putna ca este “Ierusalimul neamului romanesc”. Manastirea a fost devastata si incendiata de mai multe ori de-a lungul secolelor, insa activitatea monahala nu a fost niciodata intrerupta, iar domnitorii Moldovei au avut intotdeauna grija sa refaca ce au distrus armatele straine.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Singura cladire care a ramas neschimbata inca din vremea lui Stefan cel Mare este Turnul Tezaurului, unde erau adapostite acum 500 de ani obiectele de pret din manastire. Pe latura de est a manastirii poti vizita Turnul Clopotnitei si Turnul lui Eminescu, care si-a primit numele dupa ce poetul a innoptat timp de mai multe zile aici, in 1871, noteaza adevarul.ro.

Mii de turisti sunt asteptati in acest an la Manastirea Putna, de unde nu vor lipsi nici preparatele traditionale de Paste.

Peisajele pitoresti si programele pensiunilor au facut din Bucovina o destinatie turistica preferata de multi romani in aceste zile de sarbatoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si