Ies la iveală noi informații în cazul mămicii din Sibiu care s-a stins din viață la o săptămână după ce a născut. Ce greșeală fatală ar fi făcut?
Apar noi informații în cazul tragic al mămicii din Sibiu care s-a stins din viață la o săptămână după ce a născut într-o unitate medicală din oraș. Ce greșeală fatală ar fi făcut proaspăta mămică?
Betina avea 32 de ani și a murit la Spitalul Județean Sibiu la doar o săptămână după ce a născut un copil sănătos într-un spital privat.
Cum s-a produs tragedia din Sibiu
La o săptămână după ce ar fi născut într-o unitate medicală privat, tânăra femeie s-ar fi prezentat de două ori la urgențe din cauza unei afecțiuni la sâni.
Nașterea a decurs normal, dar peste câteva zile tânăra mamă a ajuns la spitalul din Sibiu. Medicii au observat că femeia avea o inflamaţie la nivelul sânilor şi i-au recomandat să înceapă tratamentul cu antibiotic.
Odată ajunsă acasă, ar fi refuzat însă să ia tratamentul pentru că voia să îşi alăpteze în continuare copilul.
O zi mai târziu, revine la spital, direct pe masa de operaţie. Din păcate a fost prea târziu.
De ce ar fi refuzat mămica să ia antibioticul recomandat de medici
"Furia laptelui", numită și "angorjarea sânilor" se produce, de regulă, în prima săptămână după naștere. În astfel de situații se poate ajunge la înfundarea sau blocarea canalelor de lapte și implicit la formarea unor noduli la nivelul sânului, care pot provoca infecții sau mastită.
Cristina Balau, purtătorul de cuvant Spitalul Judetean Sibiu, a declarat: "I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate.
Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insufucenţă multiuplă de organe. 00.39 Pe cursul nopţii evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul".
Tânăra mămică ar fi refuzat să ia tratamentul cu antibiotic pentru că voia să îşi alăpteze în continuare copilul.
Specialiștii consideră că orice infecţie bacteriană netratată corespunzător se poate extinde în întreg organismul.
"Este extrem de puţin probabil ca o mastitiă să ducă la ameninţarea vieţii. Desigur, orice infecţie bacteriană netratată corespunzător, se poate extinde în întreg organismul. Însă având in vedere simptomatologia destul de zgomotoasă, respectiv apare inflamaţia la nivelul sânului, angorjare, roşeaţă, frison, febră, mamele se alarmează nu ajung în zona în care să nu fie tratate corespunzător", a
precizat un medic ginecolog, citat de Observator News .