Ies la iveală și mai multe nereguli ale pensiunii, în urma anchetei deschise la ,,Ferma Dacilor''. Potrivit procurorilor, patronii firmei ar fi instalat în mod ilegal panouri fotovoltaice și ar fi mințit compania de electricitate referitor la numărul dispozitivelor.

Dinicu ar fi instalat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice

Mai exact, în documente erau declarate de șapte ori mai puține panouri.

Cornel Dinicu ar fi cumpărat 150 de panouri fotovoltaice de la prieten din Suedia și ar fi plătit pentru ele 15.000 de euro, potrivit probelor de la dosar.

Ulterior le-a adus în România, a contractat o firmă din București, care le-a montat la Ferma Dacilor. Firma a cerut la acel moment să încheie un contract în care era menționat numărul panourilor, însă Cornel Dinicu ar fi refuzat, spun procurorii.

Cei de la firma care a montat panourile au trecut în contabilitate cele 150 de panouri, pentru a fi acoperiți în acte. De asemenea, patronul de la Ferma Dacilor s-ar fi dus la furnizorul de electricitate, care i-a pus în vedere faptul că are dreptul de a deține pentru instalația pe care o are doar 23 de panouri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ulterior, patronul Cornel Dinicu s-a întors la firma care a realizat lucrarea, cerând acte doar pentru 23 de panouri. În actele pensiunii nu este trecută firma din București, ci din Timiș. De asemenea, a negat că ar fi avut contract cu Cornel Dinicu, potrivit anchetatorilor.

Citește și: VIDEO- Mărturiile șocante ale lui Matei, supraviețuitor în incendiul de la Ferma Dacilor: "I-am auzit pe frații mei cum țipau de durere"

În acest context, procurorii fac cercetări pentru uz de fals și declarații, potrivit Digi24.ro

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului, eliberată

Anghelina Luiza-Laura, funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului care a fost arestată preventiv, a fost eliberată. Această decizie vine după ce femeia a contestat propunerea procurorilor de a fi cercetată după gratii.

Ce ilegalități s-au făcut la primăria din Gura Vadului?

Acum, judecătorii au decis ca funcționara să fie pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, ea fiind acuzată pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

Și actual primar din Gura Vadului, Marius Sora și fostul edil, Constantin Lungu au fost plasați sub control judiciar.

Ei sunt cercetați pentru că în anul 2020 ar fi emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, „atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”, în condiţiile în care Ferma Dacilor nu avea autorizație de construire și nici aviz ISU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si