Iga Swiatek, poloneza numărul 1 mondial, și-a exprimat mâhnirea și dezamăgirea cu privire la testul pozitiv doping al Simonei Halep

Ce a spus liderul WTA despre Simona Halep

„A fost confuz pentru mine pentru că nu mă aşteptam la această veste. Simona, din perspectiva mea, pare o persoană căreia i-a păsat întotdeauna să fie corectă şi a fost un mare exemplu pentru mine.

Este dezamăgitor, trebuie să se simtă foarte rău. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru pentru mine este să am grijă de mine, să fiu mereu în siguranţă, să îmi fac mediul mai sigur şi să fiu atentă”, a transmis poloneza Iga Swiatek.

Liderul WTA a făcut această declarație în Texas, unde participă la Turneul Campioanelor.

Citeste si: Ipoteză nouă în scandalul dopajului Simonei Halep

Ce se va întâmpla cu Simona Halep

Simona Halep a precizat că nu a luat în mod conștient substanța Roxadustat și că va face tot ce îi stă în putință pentru a-și dovedi nevinovăția. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat un comunicat în care este precizat că Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Astfel, dacă suspendarea va fi menținută, fostul lider mondial va fi nevoită să înapoieze premiul câștigat pentru participare la US Open 2022. 

Citeste si: Antrenorul lui David Popovici, dezvăluiri despre suspiciunea de dopaj adusă înotătorului

Detalii despre Roxadustat, substanța interzisă

Substanţa FG-4592 (Roxadustat)   se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2- Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011. În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică”, se menționează în comunicatul ANAD.

„În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se mai regăsește în comunicat.

Citeste si: Simona Halep sabotată de staff


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si