"Proiectul «Multirisc» include mai multe chestiuni atipice. Include generatoare electrice. Deja prima tabara pe care o luam pentru 280 de persoane, complet, cu toata echiparea ei pentru sinistrati. Fiecare judet va primi un container complet pentru echipamente, inclusiv senzorii de viata si camerele si tot ce trebuie pentru cautare-salvare urbana", a spus seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, joi, la evenimentul de deschidere a proiectului "Raspunsul eficient salveaza vieti II", finantat din fonduri europene.

In cazul unui dezastru major, capacitatea de preluare a decedatilor in morga Institutului National de Medicina Legala si la spitalele din Capitala ar putea fi depasita, a mai spus seful DSU.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

"Este prevazuta o autospeciala frigorifica pe «Multirisc», daca ai foarte multi decedati, pentru pastrarea decedatilor pana la identificare si pana la rezolvarea problemei. Pentru ca daca ai un cutremur, de exemplu, cu 1.000- 2.000 de decedati si n-ai capacitate unde sa-i pui si esti in mijlocul verii trebuie sa ai posibilitate de refrigerare pana cand medicii legisti ii identifica si este o parte macabra si neplacuta, dar este necesara", a precizat Arafat.

Valoarea maxima estimata a contractului, fara TVA, este de 1,5 milioane de euro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si