Close sidebar
Close sidebar

Iisus ar fi luat Cina cea de taina miercuri, nu in Joia Mare. Misterul Ultimei Cine

Un profesor britanic de teologie afirma ca ultima masa pe care Iisus Hristos a luat-o alaturi de cei 12 apostoli, Cina cea de taina, a avut loc intr-o zi de miercuri, nu joi, cum se credea, relateaza AFP.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a incercat sa explice, in cartea intitulata "Misterul Ultimei Cine" (The Mystery of the Last Supper), toate contradictiile care ii intriga pe istorici de multe secole.

"Am descoperit ca cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat pentru Times, profesorul Colin Humphreys, potrivit The Telegraph si Evangelical TIMES din 2012.

Totodata, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar invierea pe 5, in anul 33.

Expertii in Biblie si toti crestinii cred ca ultima cina a inceput dupa asfintit, joi seara, iar rastignirea lui Iisus a avut loc dimineata urmatoare, vineri, aproximativ in jurul orei 09.00.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

"Procesele lui Iisus au avut loc in zone diferite din Ierusalim. Expertii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica daca era posibil ca acele evenimente sa se desfasoare in intervalul joi seara- vineri dimineata: cei mai multi dintre ei au ajuns la concluzia ca era imposibil", a explicat profesorul britanic in cartea sa.

Apostolii Matei, Marcu si Luca spun ca Cina cea de taina a fost o masa de Paste, in timp ce apostolul Ioan afirma ca aceasta masa a avut loc inainte de Pastele evreiesc.

"Solutia pe care am gasit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, insa ele se raportau la doua calendare diferite", a declarat Colin Humphreys.

Dupa ce a analizat cele doua calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit careia Cina cea de taina a avut loc miercuri, cu o zi inainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a sustinut o teorie similara in 2007, afirmand ca Isus a celebrat, probabil, cina cu discipolii sai dupa calendarul Qumran (ebraic), cu cel putin o zi inainte.

Profesorul Colin Humphreys a afirmat ca, desi teoria Papei ajunge la aceeasi concluzie, este incorecta deoarece calendarul Qumran plaseaza Pastele evreiesc la cel putin o saptamana dupa data Rastignirii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI