Legendarul fotbalist s-a născut şi a copilărit în comuna Bistreţ, din judeţul Dolj. De cîând s-a a aflat de moartea lui Ilie Balaci, sătenii vorbesc numai despre el şi îşi amintesc poveşti din viaţa acestuia. Despre Ilie Balaci, toată lumea are numai cuvinte de laudă. De mic a fost o fire competitită, care a muncit să devină cel mai bun.

„Făcea flotări

pe fântână. Probabil altcineva făcuse mai multe flotări, iar el s-a ambiţionat, dar i-au slăbit puterile şi a picat în fântână. Taică-meu s-a nimerit pe acolo. A intrat pe lanţul de la ciutură, l-a luat în braţe, căci era doar un copil, şi l-a scos de acolo. Fântâna era chiar în mijlocul uliţei“, a povestit Nicolae Ciobanu, un prieten din copilărie, potrivit gds.ro.

Vărul lui Ilie Balaci a povestit că dragostea pentru fotbal a descoperit-o la Craiova, unde s-a mutat cu părinţii în copilărie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„A plecat cu părinţii de aici, de la ţară, în Craiova. Au stat în Brestei, pe aleea Timiş. El a făcut şcoala la «Obedeanu», apoi s-a tot mutat. Când era mic, făcea o grămadă de năzbâtii, a fost drăcos de mic, dar a fost un om de miliarde, ca şi tatăl lui. Eu am făcut şcoala generală în Craiova şi ei m-au crescut, apoi el mi-a crescut şi copiii“, a declarat Gabi Vătan, vărul primar al lui Ilie Balaci.

Atunci când se întorcea acasă, la Bistreţ, căuta umbra nucului bătrân şi mânca cu poftă din ciorba de peşte şi puiul la ceaun, specialităţile locului. Aceste clipe îi plăceau mult, astfel încât, când avea ocazia, îşi aducea şi prietenii. Toată Craiova Maxima venea aici. „Nu pot să spun că venea des aici, dar venea când voia el. Asta era casa lui. Venea şi se punea acolo, la nuc, în spate, şi îmi spunea: «Mă, ţărane, pune, mă, un pui pe grătar», şi-i făcea soţia la tuci. Mânca cu pâine pe plită“, şi-a încheiat povestea Gabi Vătan.

Casa părintească, simplă, modestă, cu o curte îngustă şi lungă, a devenit loc de pelerinaj. Sătenii se adună la poartă şi îşi aduc aminte cu drag de cel care a fost Ilie Balaci.

În ziua înmormântării sătenii au aprins candele atât în case, cât şi la Primărie au fost depuse flori în memoria lui Ilie Balaci.

Sursa foto: gds.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si