Close sidebar
Close sidebar

Ilie Balaci a lăsat un gol imens în inimile apropiaţilor! Povestea mai puţin ştiută despre legendarul fotbalist, spusă de cel care l-a salvat de la moarte

Ilie Balaci a murit pe neaşteptate şi a lăsat un gol imens în inimile românilor!

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Legendarul fotbalist s-a născut şi a copilărit în comuna Bistreţ, din judeţul Dolj. De cîând s-a a aflat de moartea lui Ilie Balaci, sătenii vorbesc numai despre el şi îşi amintesc poveşti din viaţa acestuia. Despre Ilie Balaci, toată lumea are numai cuvinte de laudă. De mic a fost o fire competitită, care a muncit să devină cel mai bun.

„Făcea flotări pe fântână. Probabil altcineva făcuse mai multe flotări, iar el s-a ambiţionat, dar i-au slăbit puterile şi a picat în fântână. Taică-meu s-a nimerit pe acolo. A intrat pe lanţul de la ciutură, l-a luat în braţe, căci era doar un copil, şi l-a scos de acolo. Fântâna era chiar în mijlocul uliţei“, a povestit Nicolae Ciobanu, un prieten din copilărie, potrivit gds.ro.

Vărul lui Ilie Balaci a povestit că dragostea pentru fotbal a descoperit-o la Craiova, unde s-a mutat cu părinţii în copilărie.

Citeste si: Ea este Liliana, românca ucisă de iubit în Italia. Totul ar fi pornit de la o ceartă- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal în AUR. Partidul lui George Simion cere 60.000 de euro pentru un loc de deputat. Ringo Dămureanu: „Voi face un denunț"- antena3.ro

„A plecat cu părinţii de aici, de la ţară, în Craiova. Au stat în Brestei, pe aleea Timiş. El a făcut şcoala la «Obedeanu», apoi s-a tot mutat. Când era mic, făcea o grămadă de năzbâtii, a fost drăcos de mic, dar a fost un om de miliarde, ca şi tatăl lui. Eu am făcut şcoala generală în Craiova şi ei m-au crescut, apoi el mi-a crescut şi copiii“, a declarat Gabi Vătan, vărul primar al lui Ilie Balaci.

Atunci când se întorcea acasă, la Bistreţ, căuta umbra nucului bătrân şi mânca cu poftă din ciorba de peşte şi puiul la ceaun, specialităţile locului. Aceste clipe îi plăceau mult, astfel încât, când avea ocazia, îşi aducea şi prietenii. Toată Craiova Maxima venea aici. „Nu pot să spun că venea des aici, dar venea când voia el. Asta era casa lui. Venea şi se punea acolo, la nuc, în spate, şi îmi spunea: «Mă, ţărane, pune, mă, un pui pe grătar», şi-i făcea soţia la tuci.

Mânca cu pâine pe plită“, şi-a încheiat povestea Gabi Vătan.

Casa părintească, simplă, modestă, cu o curte îngustă şi lungă, a devenit loc de pelerinaj. Sătenii se adună la poartă şi îşi aduc aminte cu drag de cel care a fost Ilie Balaci.

În ziua înmormântării sătenii au aprins candele atât în case, cât şi la Primărie au fost depuse flori în memoria lui Ilie Balaci.

Sursa foto: gds.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI