Uderzo a murit în casa din Neuilly, în apropiere de Paris şi, potrivit familiei, citată de AFP, decesul nu a avut vreo legătură cu Covid-19.

Citeste si: În Italia au început denunțurile! 20.000 persoane care au ieșit fără motiv din case, ”turnate” de vecini la poliție! Asta urmează și în România?

„Era foarte obosit de mai multe săptămâni”, a spus ginerele lui, Bernard de Choisy.

Împreună cu scriitorul René Goscinny, Uderzo a creat în 1959 personajul de benzi desenate Asterix, intransigent lider al galilor în lupta cu romanii. Împreună cu acelaşi autor, el a ilustrat şi seria „Oumpah-pah”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viscolul puternic, ninsoarea și vizibilitatea scăzută au cauzat grave probleme de circulație pe drumurile din România

După moartea lui Goscinny, în 1977, Uderzo a continuat seria „Asterix”, iar decizia lui a creat o polemică la acea vreme în rândul fanilor, însă succesul comercial nu a dispărut.

Citeste si: Ce se întâmplă cu familia Alexandrei Măceșanu în această perioadă! Mesajul dur al lui Alexandru Cumpănașu

În şase decenii au fost publicate 37 de volume de aventuri care îl au în centru pe celebrul personaj. Cel mai recent, în 2017, a apărut „Asterix în Italia”. Ultimele cărţi nu poartă semnătura celor doi creatori, ci ale scriitorului Jean Yves-Ferry şi desenatorului Didier Conrad.

Uderzo s-a retras din activitatea de grafician în 2011.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si