Close sidebar
Close sidebar

Imaginea nepăsării! Casa în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi s-a prăbuşit

Casa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi, situată în localitatea gorjeană Hobiţa, s-a prăbuşit de tot după ce ultimul zid care mai stătea în picioare a căzut din cauza vremii, zilele trecute.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Locuinţa în care a copilărit Brâncuşi se află în satul Hobiţa, din judeţul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanţă de Casa memorială 'Constantin Brâncuşi, care este o copie a clădirii originale.

Săptămâna trecută, casa originală, care este proprietate privată şi aparţine moştenitorilor artistului, s-a părbuşit. „Stăteam şi ne uitam cum cade. Nu avem ce să mai facem. Au fost promisiuni multe. Mulţi care au trecut pe aici ne-au promis că vor încerca să o refacă, dar nu ai ce să mai faci. E aproape dusă. E praf! Ne trebuie mulţi bani să o mai putem pune pe picioare şi noi nu avem. Să vină cineva şi să facă ceva că Brâncuşi, săracul, a vrut să mai vină acasă, dar nu i-au dat voie comuniştii”, a spus o stră-strănepoată a lui Brâncuşi, Ioana Gogoi, în vârstă de 80 de ani, citată de Pandurul.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

„Am citit cu durere în suflet despre prăbuşirea ultimelor vestigii ale Casei de la Hobiţa, cea în care s-a născut marele Constantin Brâncuşi şi, care, din păcate, se afla de foarte mult timp într-o stare avansată de degradare.

Construcţia în paragină este proprietate privată şi, din acest motiv, statul nu a putut interveni. Cu toate acestea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Gorj, din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, intenţionează să întreprindă o inspecţie la faţa locului. De asemenea, în aceeaşi curte, la câţiva metri distanţă, autorităţile au construit o copie a casei, aceasta servind drept muzeu”, a explicat ministrul George Ivaşcu, într-un comunicat citat de Mediafax.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI