Un corp luminos, care a căzut pe pământ, s-a aprins atunci când s-a apropiat de sol. Ulterior, acesta a radiat puternic și a dispărut. Înregistrarea este făcută în comuna Bărăganul. Obiectivul era îndreptat către Constanța. Specialiștii Observatorului Astronomic din Galați consideră că este vorba despre un corp ceresc, denumit bolid, un meteor strălucit, potrivit ProTV.ro

Imaginea rară de pe cer, surprinsă de un bărbat din Brăila. Un corp luminos a căzut spre pământ, iar apoi a dispărut

Imaginea rară de pe cer, surprinsă de un bărbat din Brăila. Un corp luminos a căzut spre pământ, iar apoi a dispărut

[Sursa foto: ProTv]

Bolizii reprezintă fragmente de comete. În momentul în care intră în atmosfera Pămâtului, prin frecarea cu aerul, aceștia se aprind.

În spatele lor lasă o dâră luminoasă.

Potrivit astronomilor, ne aflăm în perioada perseidelor. Acest lucru înseamnă că pe cerul nopții se văd multe stele căzătoare. Fenomenul va avea apogeul în noaptea de 12 spre 13 august.

Explozia unui corp celest, filmată în timp real

Imagini încântătoare cu o stea care explodează. Ultima etapă din viața stelei Nebula a fost surprinsă de telescopul spațial al lui James Webb. Steaua Nebula este cercetată din secolul al 18-lea.

Un telescop spațial a surprins, în timp real, explozia unei stele, cercetate de astrologi încă din secolul al 18-lea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Telescopul îi aparține lui James Webb, iar  imaginile capturate depășesc limita imaginației.

Sfârșitul unui celest, surprins de telescop

Telescopul spațial al lui James Webb a surprins imagini încântătoare cu explozia unui celest.

Steaua Nebula a fost filmată în ultimul stadiu de lumină, de creația lui Webb.

Explozia stelei a fost surprinsă în toate detaliile și culorile pe care le-a creat. 

Steaua Nebula se afla la 2600 de ani lumină față de Pământ și s-a născut dintr-o stea care a murit, tot în urma unei explozii, la limita spațiului.

"Asistăm la ultimele capitole ale vieții unei stele, la o previzualizare a viitorului îndepărtat al Soarelui, ca să spunem așa, iar observațiile lui JWST(Telescopul Spațial al lui James Webb) au deschis o nouă fereastră în înțelegerea acestor evenimente cosmice uimitoare. Putem folosi Inelul Nebuloasei ca laborator pentru a studia modul în care se formează și evoluează nebuloasele planetare", a declarat profesorul Mike Barlow, co-lider al echipei de astronomi care s-a ocupat de dezvăluirea pozelor cu steaua Nebula.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si