Astfel, sute de persoane au fost evacuate de pe insula Evia (la 200 de kilometri est de Atena), a doua cea mai mare insulă grecească, unde mii de hectare de pin au fost distruse de flăcări şi continuau să ardă şi duminică dimineaţă.

Incendiile violente continuă în Grecia cu 55 de focare active

Evia este a doua cea mai mare insula din Grecia, insulă muntoasă acoperită de puni care atrage în mod obişnuit turişti greci şi străini, însă acum insula este un coşmar pentru pompieri deoarece relieful este abrupt şi accidentat.

Totodată, 263 de pompieri greci, ajutaţi de 66 de vehicule şi 200 de colegi din Ucraina şi România, au fost trimişi duminică dimineaţă în nordul insulei, împreună cu şapte avioane şi elicoptere bombardiere de apă.

Imagini apocaliptice din Grecia. Incendiile devastatoare continuă cu 55 de focare active
Imagini apocaliptice din Grecia. Incendiile devastatoare continuă cu 55 de focare active[Sursa foto: Captură Facebook]

Citeste si: Incendiile puternice din Turcia continuă să facă ravagii, 13 focare fiind scăpate de sub control- VIDEO

Incendiile au cuprins case din satele Ellinika, Vasilika şi Psaropouli, după ce au distrus sute de locuinţe în regiune

Mai multe feriboturi şi nave militare au fost în alertă pe coastă în caz de noi evacuări ale populaţiei, în timp ce zeci de locuitori au fost recuperaţi de pe o plajă înconjurată de flăcări, duminică, conform agenţiei ANA.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, sâmbătă, a fost asigurată cazare temporară pentru 2.000 de persoane evacuate de pe Evia, a precizat vice-ministrul Protecţiei civile, Nikos Hardalias.

În Grecia, sunt active cincizeci şi cinci de focare, dintre care cinci majore, au fost raportate sâmbătă în Grecia lovită de o caniculă excepţională.

Imagini apocaliptice din Grecia. Incendiile devastatoare continuă cu 55 de focare active
Imagini apocaliptice din Grecia. Incendiile devastatoare continuă cu 55 de focare active[Sursa foto: Captură Facebook]

Citeste si: Avertizare METEO! Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. Vezi HARTA

Din fericire, situația s-a stabilizat în nordul Atenei, unde incendiul, care a distrus mai multe localităţi de marţi, s-a mai domolit duminică dimineaţă, conform pompierilor.

Astfel, 56.000 de hectare au fost devastate în aceste ultime zece zile în Grecia, conform Sistemului european de informaţii despre incendiile de pădure (EFFIS). În jur de 1.700 de hectare au fost arse în medie în aceeaşi perioadă între 2008 şi 2020.

Citeste si: Mii de oameni protestează împotriva permisului sanitar și a obligativității vaccinării în Franța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si