Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a provocat un dezastru atât în Turcia, cât și în Siria. Peste 17.500 de persoane și-au pierdut viața, iar 63.794 au fost rănite până în acest moment.

Un băiețel din Siria a fost scos de sub dărâmături după zeci de ore

Este vorba de Karem, un băiețel Sirian, care a fost prins zeci de ore sub dărâmăturile provocate de cutremurul devastator.

Citește și: Mecanismul European de Protecție Civilă a fost solicitat. România sprijină Siria în urma cutremurului

În momentul în care pământul a început să le fugă de sub picioare, Karem se afla acasă, alături de părinții săi, în orașul Armanaz.

Karem a fost scos de sub dărâmături, iar spre surprinderea acestora băiețul a început să se joace cu aceștia și era bucuros.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bilanțul morților crește alarmant în urma cutremurului

Bilanțul victimelor a crescut cu peste 4.000 de morți în doar câteva ore. 17.000 de persoane și-au pierdut viața în urma celor două cutremure din Turcia, fiind afectată și Siria. Peste 63.000 de persoane au fost rănite. Erdogan a spus că peste 6.400 de clădiri au fost distruse. 

Citește și: Un salvator izbucnește în lacrimi după ce mai bine de opt ore s-a chinuit să scoată o fată de sub dărâmături. ”Zübeyde, eşti atât de frumoasă!”

După cutremur, Turcia s-a deplasat cu trei metri mai aproape de Grecia. Seismologul grec Gerasimos Papadopoulos a dezvăluit că unda seismică a făcut ca Turcia să înainteze cu trei metri în Marea Egee.

„Placa arabă presează placa anatoliană, iar placa anatoliană este ocupată din punct geografic de Turcia. A avut loc o alunecare de-a lungul liniei de contact a celor două plăci, acolo unde se află falia, și anume o alunecare a plăcii anatoliene. Cu alte cuvinte, Turcia a fost împinsă spre vest, spre Egee și s-a deplasat cu aproximativ 3 metri”, a explicat seismologul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si