Ucrainenii care au rămas în țară și care nu au reușit să fugă din calea războiului, nu au avut parte de linişte, nici măcar în prima zi de Paște.

Ucrainenii au fost atacați intens chiar și în prima zi de Paște

Mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, între care Harkov şi Kremenciuk, au fost ţinta rachetelor ruseşti în prima zi a sărbătorilor pascale. Atacurile rușilor au făcut victime şi au provocat mari pagube materiale.

Trupele lui Putin şi-au intensificat acţiunile ofensive şi la sol, la Harkov şi în Donbas, dar nu au făcut mari progrese. Acolo unde a fost posibil, ucrainenii s-au strâns totuşi în biserici pentru a celebra Învierea Domnului şi pentru a se ruga, înainte de toate, pentru pace. 

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj direct către Putin. Ucraina se retrage "din orice proces de negociere" dacă soldații din Mariupol sunt uciși

,,Marea sărbătoare de astăzi ne oferă speranță și credem că lumina va învinge întunericul, binele va învinge răul, viața va învinge moartea", a fost mesajul transmis de președintele ucrainean Volodomir Zelenski în prima zi de Paște.

Din păcate, pentru un moment se pare că pacea rămâne deocamdată doar o dorinţă greu de împlinit. Mai ales acum, când estul Ucrainei este încolţit de trupele invadatorului. A fost reluat atacul şi asupra oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Aceasta este bombardată de aviaţie şi artilerie în timp ce agresorii adună forţe pentru un asalt direct. Militarii asediaţi au reuşit să posteze noi imagini ale civililor refugiaţi de două luni, alături de ei, în adăposturile subterane din incinta combinatului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

,,Ajutaţi-ne! Opriţi agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva ţării mele. Ţara mea este pe moarte, oraşul meu este total distrus, nu mai e niciun loc unde să se poată trăi. Totul e bombardat",  sun strigătele de disperare ale oameniilor blocați în buncărele de la Azovstal.

Citeste si: Vladimir Putin, la slujba de Paște, după ce a refuzat un armistițiu: „Această mare sărbătoare trezește în oameni cele mai luminoase sentimente”

Imagini cutremurătoare cu ucrainenii din buncărele oțelăriei Azovstal: "Ajutaţi-ne! Nu mai e niciun loc unde să se poată trăi. Totul e bombardat!"

Citeste si: Ucraina susține că Rusia desfășoară rachete Iskander în apropiere de graniță

Guvernul din Ucraina a propus negocieri chiar în apropierea oţelăriei, pentru evacuarea celor asediaţi în schimbul eliberării unor soldaţi ruşi prizonieri. Kremlinul nu a dat niciun răspuns. 

Ruşii pregătesc un referendum la Herson

La Herson, cel mai mare oraş pe care l-au ocupat, soldații lui Putin pregătesc un referendum pentru înfiinţarea unei noi aşa-zise republici independente, asemenea celor din Donbas. Şi tot la Herson s-ar face pregătiri pentru o ofensivă spre Krivii Rih, oraşul natal al preşedintelui Zelenski.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Apărătorii oraşului au evacuat populaţia din zonele expuse atacului şi afirmă că sunt pregătiţi de luptă. Pentru un moment, în Ucraina, tot armele au ultimul cuvânt. 

Citeste si: Elveţia suspendă livrări de armament ale Germaniei către Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si