Suvoiaele nu se mai termina si aduc cu ele pietre si copaci, de-a valma. Cei care traiesc pe viu astfel de scene sunt inspaimantati de forta lor.

Apa cat vezi cu ochii si-n  Petris. Paraul umflat pana la dimensiunile unui rau si-a facut albie din strada principala.

Unde n-au fost inundatii, vijeliile au lovit cu puterea unor tornade. Acoperisul acestui bloc, de pilda, a fost smuls intr-o clipa si trantit la pamant.
 

Doamne, nu se mai vede nimic. S-a intunecat tot cerul. Fulgera incontinuu si tuna.

Ia uite, parca suntem la mare. In valuri.


De ieri, norii negri si apasatori s-au adunat ca la un semn pe cerul Timisoarei si au facut din zi, noapte. La scurt timp, fulgerele si tunetele au cutremurat pamantul. Apoi, dupa cateva zeci de minute de ploaie torentiala, totul a fost acoperit de ape.
Nici bine nu au emis meteorologii codul portocaliu ca furtuna a facut ravagii la Timisoara. Acest viaduct a fost inundat, apa masoara o jumatate de metru, iar acest sofer a ramas blocat. Pompierii au venit sa-l ajute sa iasa din apa.

Printr-o spaima teribila au trecut si 30 de familii, care s-au trezit cu casele si cu subsolurile inundate.

A fost apa mare? Foarte mare.
Cu ce ati scos-o? Cum ati reusit? Cu mopuri, cu faras, carpe, cu paturi.


Torentii au facut haos si-n trafic, unde, din cauza lor, doua masini s-au izbit una de cealalta. Ambii soferi au ajuns la spital. Din pacate, nici acolo n-au scapat de ploaie.

Ploua afara, ploua si-n spitalul muncipal din Timisoara.  Imbibate pana la refuz, placile de rigisp s-au prabusit. Din fericire, niciun pacient nu a fost ranit.
 

Scenariul pare tras la indigo dupa cel de la Arad. Si acest corp de cladire, in care apa picura ca la dus, este nou construit. Panglica a fost taiata la inceputul lunii, iar investitia de 3 milioane de euro a fost udata la propriu.

Vestile nu sunt deloc bune. Codul galben de ploi e in vigoare pana maine, insa cu adevarat inspaimantator e ce ii asteapta pe locuitorii Moldovei. Sase judete sub colorate cu portocaliu. Asta inseamna ca pana dimineata, la ora 10, va ploua torential, iar cantitatile de apa vor depasi 70 de litri pe metrul patrat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si