Pare ireal, dar este evidenta surprinsa in aceste imagini. Asa arata aceeasi padure filmata in interval de numai cateva luni.

Traseul care duce spre Varful Suru din Masivul Fagaras este dezolant. O parte din copacii taiati si resturile rezultate in urma defrisarilor au ajuns in albia raului si in cascadele, care odinioara erau de o frumusete rara. Pe anumite portiuni potecile turistice au fost distruse, iar drumul este impracticabil.

O parte dintre cei care exploateaza forestier aceste meleaguri spun ca nu e nimic in neregula. Doborati sunt arborii, doborite le sunt si sufletele localnicilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Iar garda de mediu aplica amenzi si sanctiuni.

„Societatii i-au fost impuse 4 masuri de remediere urgent: interzicerea de scoatere a lemnului prin cursul de apa, curatirea albiei Moasa Sebesului de resturile de exploatare si masuri de gestionare a lubrefinatilor si carburantilor si deseurilor”, explica Ciprian Simulescu, purtator de cuvant al Garzii de Mediu Sibiu.

Despre padurile din Romania se ingrijoreaza chiar si Leonardo di Caprio.

El a postat un mesaj pe instagram in care trage un semnal de alarma legat de taierile masive si de deseuri:" Voluntarii Greenpeace colecteaza gunoiul gasit in padurile romanesti de langa Lacul Vidraru. Au inceput sa cartografieze una dintre cele mai vechi paduri din Europa pentru a avertiza guvernul roman sa o protejeze.".

Si daca tot vorbim despre deseuri in paduri, iata una dintre ultimele...

capturi facute de politistii locali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si