Se consideră că gheața este cauzată de alge, caz similar cu plantele găsite în Groenlanda și la polii Pământului. Experții se tem că plantele ar putea accelera efectele schimbărilor climatice, a declarat pentru The Guardian Biagio Di Mauro, specialist din Consiliul Național de Cercetări din Italia. Di Mauro consideră că fenomenul nu este periculos, ci "este un fenomen natural care apare în perioadele de primăvară și vară la latitudinile medii".

Citeste si: Răspândirea noului coronavirus prin aer. Reacția Organizației Mondiale a Sănătății

Planta Ancylonema nordenskioeldii a fost observată pe ghețarul Presena, potrivit Yahoo News. Zăpada albă reflectă până la 80% din radiațiile solare înapoi în atmosferă, dar algele întunecă gheața, făcând-o să absoarbă mai multă căldură și să se topească mai repede.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Dezvăluire șocantă despre noul coronavirus. Imunizarea colectivă, imposibil de realizat

„Tot ceea ce întunecă zăpada face ca acesta să se topească, deoarece accelerează absorbția radiațiilor. Încercăm să cuantificăm efectul altor fenomene în afară de cel uman asupra supraîncălzirii Pământului”, a explicat Biagio Di Mauro.

Ghețarii din Alpi, amenințați cu dispariția

Mulți dintre ghețarii din Alpi sunt deja sub amenințarea cu dispariția din cauza schimbărilor climatice, experții prevestind că vor dispărea în acest secol cam jumătate din rezervațiile naturale protejate de ONU. Locuri emblematice din Alpii Elvețieni, cum ar fi Grosser Aletschgletscher, vor vedea dispariția gheții, au avertizat cercetătorii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si