„Golden Gate de România” a fost surprins într-o stare deplorabilă, la nici două luni de la inaugurare. Podul de la Brăila se deșurubează fără prea mult efort.

Compania Națională de Infrastructură Rutieră aruncă vina pe constructori, însă asigură că „nu există niciun pericol ca podul să se prăbușească”.

Citește și: Incendiu puternic în Parcul IOR din Capitală. Intervenție de amploare a pompierilor

„Golden Gate de România” se deșurubează sub ochii oamenilor

Podul de la Brăila, numit și „Golden Gate de România”, a fost inaugurat în urmă cu aproximativ două luni. Astfel, la scurt timp de la inaugurare, oamenii au găsit deja nereguli. 

Se pare că unele șuruburi sunt puse doar de decor. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

„Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are. Ia, uite, se scoate cu mâna. Se învârt toate șuruburile. Ăsta iese, ăsta iese...”, a spus un martor, potrivit Digi24.

Șuruburile nu se desprind din structura de rezistență a podului, ci din parapetele de pe margine, arată sursa citată.

Cine este de vină?

Compania Națională de Drumuri dă vina pe constructorii care au ridicat podul, care ar fi fost neglijenți. 

„Este vorba de neglijență. Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi.

Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească”, afirmă purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Imagini incredibile cu podul de la Brăila. „Golden Gate de România” se deșurubează: „Tot podul așa este. Câte un șurub, și ală nepus”

Imagini incredibile cu podul de la Brăila. „Golden Gate de România” se deșurubează: „Tot podul așa este. Câte un șurub, și ală nepus”

[Sursa foto: Captură Youtube/Hotnews]

Podul de la Brăila, plin de denivelări

Podul a fost ridicat cu ajutorul unor firme din Italia și Japonia. Cu toate acestea, la începutul lunii, problemele erau altele: asfaltul s-a umplut de denivelări la scurt timp de la inaugurare.

Citește și: Câte paturi există în România pentru tratarea pacienților arși în 2023? Ce se întâmplă după aproape 8 ani de la tragedia Colectiv?

„Aici, asfaltul e lăsat și e fugit, refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu e marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt”, a spus un bărbat, potrivit sursei menționate anterior.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Autoritățile dau vina pe șoferi pentru că nu ar fi respectat restricțiile de tonaj impuse în zilele caniculare. CNAIR a asigurat că asfaltul va fi reparat de către constructori.

Klaus Iohannis, la inaugurare: „Tehnologie de ultimă generație”

Podul de la Brăila a fost inaugurat pe 6 iulie cu mare fast, iar la eveniment au participat și președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă, dar și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La inaugurare, Klaus Iohannis a văzut podul de la Brăila ca pe un exemplu al potențialului României de dezvoltare a infrastructurii

„Construcția aceasta este una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizata cu fonduri europene, cu expertiza și tehnologie de ultimă generație”, a spus președintele Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si