În imaginile filmate de o femeie care locuiește în blocul din vecinătate, se vede cum cei doi copii își iau bicicletele și urcă pe unul dintre zidurile cetății din Oradea, iar apoi gonesc nestingheriți dintr-un capăt în altul al bastionului.

Citește și: VIDEO- Bicicletele au luat locul autoturismelor! Pentru a scăpa de aglomerație, tot mai mulţi români renunță la mașină

Plimbare periculoasă cu bicicletele, pe zidul Cetății Oradea

Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”Cei doi tineri s-au urcat cu bicicletele pe zidul cetății undeva aici, în această zonă, iar apoi au pedalat pe o distanță de circa 100 de metri. Nu au ținut cont de faptul că ar fi putut să cadă în orice clipă de la o înălțime de peste 10 metri, având în vedere că lățimea zidului este foarte îngustă.” , transmite Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D.

Unul dintre copii era la un pas de moarte

La mijlocul traseului, unul dintre bicicliști își pierde echilibrul după ce execută o serie de acrobații și este la un pas să cadă în gol. Gestul celor doi adolescenți este extrem de riscant mai ales că zidul are o înălțime de aproape 10 metri și nu există balustrade de protecție.

Citește și: Un copil de cinci ani din Suceava a decedat după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Imaginile filmate și revoltate pe internet i-au revoltat pe cei care locuiesc în zonă. Oamenii spun că responsabili pentru asemenea incidente ar fi, în primul rând, părinții.

”Trebuie educați de acasă, ca să știe că reprezintă un pericol, aici nu poți să împrejmuiești, nu ai cu ce, nu ai altă posibilitate, educația, asta-i soluția.”

Chiar dacă și-ar dori să ia măsuri pentru preîntâmpinarea unor tragedii, administrația locală are mâinile legate. Cum fortăreața are statut de monument istoric, modificările la nivelul zidurilor sunt aproape imposibil de făcut.

Alexndru Chira, manager APTOR:  ”Acel bastion a fost reabilitat și zidurile sunt destul de înalte. Vom vedea ce măsuri pot fi luate pentru a interzice accesul în zona respectivă, care este una dedicată pietonilor, zidurile sunt înalte, până acum nu a mai urcat nimeni acolo.”

Cel mai probabil, în următoarea perioadă, municipalitatea va monta mai multe camere de supraveghere în zonă, pentru a-i speria pe amatorii de senzații tari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si