Fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu, care anul acesta, pe 26 ianuarie, ar fi implinit 99 de ani, a fost ateu, desi parintii lui erau oameni cu frica lui Dumnezeu. Daca de la inmormantarea lui Andruta Ceausescu, tatal fostului presedinte al PCR, decedat in 1969, la 83 de ani, nu s-au pastrat imagini, moartea mamei lui Nicolae, Alexandrina, a fost imortalizata pe pelicula de organele de partid si de stat.

Nicolae si parintii lui
Nicolae si parintii lui Foarte respectata in Scornicesti, Alexandrina s-a stins din viata in vara lui 1977, cand deja fiul ei era in fruntea tarii. Din respect pentru mama sa, Ceausescu a adus la ceremonie si un preot, avand grija sa fie imortalizat la priveghi in timp ce-si saruta pe frunte mama moarta, asezata in sicriu.
Interesant este faptul ca dictatorul nu a vrut initial sa-si inmormanteze mama pe 7 iulie 1977 (7.07.1977), pentru ca rudele mai batrane din sat i-ar fi zis ca nu e bine sa ingropi pe cineva intr-o asemenea zi, cu acelasi numar repetat de multe ori, pentru ca sufletul nu i se va odihni pana la urmatoarea zi la fel de speciala din punct de vedere numeric.
Pana la urma, Nicolae a trecut peste superstitie si si-a ingropat crestineste mama, plansa cu sinceritate de intreg satul!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si