O sala neincapatoare pentru un copil bolnav. Dar ONG urile care sunt impotriva vaccinari spera ca in acest fel vor convinge autoritatile sa renunte la legea vaccinarii obligatorii.

Copila bolnava nu rezista unei asemenea presiuni. Se sperie si incepe sa planga. Mama ei este rugata sa isi duca fata intr-un loc mai linistit.

"Am venit sa spun ca copilul meu este vatamat din clasa 1, a fost vaccinat si la cateva luni s-a declansat boala si uitati cum este", spune mama.

In sala gestul este aspru taxat de presedintele comisiei de sanatate. Dezbaterea este una virulenta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Daca vaccinurile vor deveni obligatorii va fi inca ceva nociv pentru noi, ceva ce nu ne va face bine", mai spune femeia

"Credeti ca noi am vrea sa instituim o lege prin care sa facem rau copiilor nostri si sa aparem in istorie ca niste nemernici?", spune un membru al comisiei.

Pana si medicii au pareri diferite pe marginea subiectului.

LEON DANAILA: "Este un act de siguranta nationala. nu ma intereseaza ca daca cineva nu vrea sa isi vaccineze copii, daca se intampla ca se imbolnaveste, pe mine ma intereseaza copilul intra in colectivitate si imbolnaveste tot colectivul".

ANCA NITULESCU, MEDIC: "Propun ca vaccinarea sa nu fie obligatorie, ca  personalul medical sa nu fie vaccinat obligatoriu, sa nu li interzica medicilor sa prezinte efectele negative ale vaccinurilor".

Deocamdata legea este in dezbatere la comisia de sanatate a senatului. Va suporta modificari, iar decizia finala va fi data de plen.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si