Imagini spectaculoase cu primul elicopter de pe heliportul Spitalului Universitar din București
Seara de miercuri a fost una extrem de importantă pentru Spitalul Universitar din București, după ce a fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte de pe heliport.
Acesta reprezintă ultimul pas în operaționalizarea dispozitivelor și instrumentelor specifice necesare pentru funcționarea unui heliport, iar ăn perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționarea ca heliport civil cu circuit închis.
Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) reprezintă o premieră pentru unitățile medicale din București. Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București. Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgență vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de medicii de la Urgențe. Odată cu noul heliport- amplasat pe Blocul Operator Central- pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.
"Acest proiect, unic în București, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni.
Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară. Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc", a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.
"Este un proiect de suflet pentru noi, un proiect în urma căruia avem garanția că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienți din întreaga țară. Pentru MaxBet implicarea activă în viața comunității, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverența, implicarea și responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră.
Aceastea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc", a declarat Gherghina Ionescu, reprezentantul sponsorului.
Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.