Si au riscat! Din inconstienta, din sfidare, aproape 150 de oameni s-au aventurat spre Sfinx, in plin cod portocaliu de viscol, desi reporerul Stirilor Kanal D a facut totul sa-i impiedice!

-Nu ti-e frig in pantaloni de trening? Nu, sunt ok.

-Riscati sa va scoata salvamonmtul de aici si va da si amenda.

Si nici echipati de munte nu sunteti. Aveti frontale, lanterne? Ne-am luat-o. Avem whisky si ciocolata. Mancare, apa sa va hidratati? Da.Apa avem.

Fara echipament special de munte, fara sa aiba habar ce-i asteapta, turistii au pornit, prin nameti, spre ceea ce ei spun ca e piramida energetica. Altii, care-au realizat pericolul, au facut cale intoarsa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De jos, cei care nu s-au incumetat sa mai urce, au privit si au simtit, intr-o filmare in direct,  cum cerul se deschide

- Vedeti ca e mov? E mov.Se schimba luminile, da. DEasupra Sfinxuluik filmeaza, deasupora Sfinxului.

Sunt lumini! Parca e un chip. Poti vedea multe acolo. Ce anume? Parca e un om in norul asta.

-Se simte. Acum simtiti? Da, da, da. La mana, da! Este ceva care vine ondulat, as,a un curent.

In fiecare 28 noiembrie, la ora 17.45 Sfinxul, considerat unul dintre punctele energetice ale pamantului, se incarca. Pentru o astfel de traire, cei peste o suta de oameni au fost in stare sa-si puna vietile in pericol.

La cateva ore dupa ce reporterul nostru i-a avertizat sa nu urce, acestia au ceurt ajutorul salvamontistilor, pentru ca s-au ratacit pe munte, iar unul dintre ei a fost ranit.

Batranul a fost coborat in siguiranta, la fel si o femeie gasita epuizata.

Sef salvamont Dambovita- Doru Deaconescu -  Zapada ajungea la 30, 14 de centimetri. Foarte multi nu au fost echipati, nu si-au calculat... aveau si probleme medicale.

Ceilalti turisti inconstienti au fost impartiti in grupe si dusi la loc sigur de jandarmii montani si de salvamontisti.  
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si