Cutremurul cu magnitudinea de 6,7 grade, care a lovit insula Hokkaido din nordul Japoniei a facut mai multe victime, iar autoritatile sunt inca in cautarea oamenilor prinsi sub daramaruri. Cel putin 1.6 milioane de locuitori au ramas fara curent electric si se anunta ca situatia ar mai putea dura o saptamana. „Va rog sa fiti alaturi de persoanele care si-au petrecut noaptea in intuneric si frica. Facem tot ce putem pentru a relua alimentarea curentului electric”, a declarat prim-ministrul Japoniei, Shizo Abe.

Multe case si drumuri s-au prabusit din cauza alunecarilor de teren provocate de seism, iar orasul Atsuma a fost cel mai afectat. „Sunt inca persoane prinse sub daramaturi, lucram cat putem de repede dar operatiunea de salvare este foarte dificila”, a declarat un reprezentant al ehipelor de salvare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Panica oamenilor nu a trecut inca, iar autoritatile ii averizeaza pe localnici sa fie pregatiti pentru ca este foarte posibil sa urmeze si alte cutremure, in urmatoarele zile.

Cutremurul a avut loc la adancimea de 39 de kilometri, in zona orasului Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul arhipeleagului nipon.

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai si la 62 de kilometri sud-est de capitala regiunii Hokkaido, Sapporo, un oras cu aproape 2 milioane de locuitori. Seismul s-a produs joi la ora locala 03.07 (ora Romaniei, 21.07), iar in urma seismului nu a fost emisa o alerta de tsunami, potrivit mediafax.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si