Parintele Mihai Negrea, cel care a crescut 117 copii orfani, abandonati sau saraci, s-a stins din viata la finalul lunii ianuarie 2017. El a fost inmormantat in curtea Manastirii Podul Cosnei, unde traia si slujea.

La scurt timp dupa ce acesta s-a stins din viata, preoteasa Iulia, parintele Ciprian Neveanu si copiii au plecat din manastire si s-au mutat intr-un centru din Vatra Dornei, la cativa kilometri de manastire.

La mormantul preotului insa acestia merg des, aprind lumanari si duc flori.

In weekend-ul ce tocmai a trecut, preoteasa, copiii, parintele Ciprian Neveanu, dar si preotul staret care i-a luat locul in manastire, i-au facut parastas de un an regretatului parinte. La slujba au fost prezenti si Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, dar si Protopopul Bucovinei.

Pe parcursul slujbei, atat preoteasa Iulia, cat si copiii pe care regretatul parinte i-a crescut cu atata dragoste, au plans. Nu doar ei au fost cei care au varsat lacrimi amare, ci si alte zeci de persoane care l-au cunoscut pe parinte si care au fost ajutati de el.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

“Slujba a fost tinuta de 9 preoti, biserica a fost plina.

Preoteasa si copiii inca nu se pot obisnui cu ideea ca parintele Mihai Negrea s-a stins. A fost durere mare la pomana. Dupa slujba din biserica, unde Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a tinut o cuvantare la care aproape toti oamenii au plans, s-a plecat la mormantului parintelui. Acolo s-a mai tinut o slujba.

Dupa aceea toti cei prezenti au fost invitati la masa. A fost mancare multa. Oamenii au fost serviti cu ciorba, friptura, sarmale, prajituri. Staretul care i-a luat locul parintelui in manastire nu consuma carne, insa nu a dorit sa schimbe regulile din manastire. El nu a interzis sa se gateasca mancare cu carne. A pastrat traditia, si anume orice om care intra pe poarta manastirii sa fie invitat la masa”, sustin surse de la fata locului.

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gravril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si