Imunitatea de grup, teorie controversată în lupta cu coronavirusul
Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că guvernul său ar vrea să ajungă la o „imunitate de grup”, în aşteptarea unui vaccin.
Guvernul britanic ar vrea să obțină ceea ce numește imunitate de grup. Ideea este că atunci când suficient de mulți oameni vor fi infectați cu coronavirus, anticorpii dezvoltați vor face ca virusul să dispară. O teorie extrem de contestată. Dar ce ar însemna? 60 la sută din populația Marii Britanii ar însemna egal 39,6 milioane de oameni.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Coronavirus România 18 martie 2020. Date oficiale: 246 de români, testați pozitiv!
Și dacă am lua în calcul cea mai mică rată de mortalitate, de 0,7% așa cum s-a văzut în Coreea de Sud și în anumite regiuni din China, ar însemna 277.000
de morți.Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că guvernul său ar vrea să ajungă la o „imunitate de grup”, în aşteptarea unui vaccin. Scenariul presupune ca persoanele cel mai puţin vulnerabile să primească virusul, în timp ce persoanele vârstnice şi bolnave ar urma să fie protejate prin măsuri speciale. Potrivit premierului, un asemenea scenariu de imunizare colectivă ar putea dura „luni de zile, dacă nu chiar mai mult”.