Guvernul britanic ar vrea să obțină ceea ce numește imunitate de grup. Ideea este că atunci când suficient de mulți oameni vor fi infectați cu coronavirus, anticorpii dezvoltați vor face ca virusul să dispară. O teorie extrem de contestată. Dar ce ar însemna? 60 la sută din populația Marii Britanii ar însemna egal 39,6 milioane de oameni.

Citeste si: Ilie Dumitrescu îi vrea la pușcărie pe românii care nu respectă carantina impusă de pandemia de coronavirus: “Cum să ieși din casă? Să-i ducă la închisoare în cătușe! Să fie totul filmat!”

În China și Italia, 14 la sută dintre cazuri sunt forme severe ale bolii, care necesită spitalizare. În Marea Britanie, asta ar însemna 5 milioane și jumătate de oameni. Cinci la sută dintre aceste cazuri severe devin critice. Cu alte cuvinte: 2 milioane de oameni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Praga, ”platou de filmare” pentru un scenariu post-apocaliptic în plină carantina de coronavirus: ”Aici trăim o distopie deja”

Citeste si: Coronavirus România 18 martie 2020. Date oficiale: 246 de români, testați pozitiv! 

Și dacă am lua în calcul cea mai mică rată de mortalitate, de 0,7% așa cum s-a văzut în Coreea de Sud și în anumite regiuni din China, ar însemna 277.000

de morți.

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că guvernul său ar vrea să ajungă la o „imunitate de grup”, în aşteptarea unui vaccin. Scenariul presupune ca persoanele cel mai puţin vulnerabile să primească virusul, în timp ce persoanele vârstnice şi bolnave ar urma să fie protejate prin măsuri speciale. Potrivit premierului, un asemenea scenariu de imunizare colectivă ar putea dura „luni de zile, dacă nu chiar mai mult”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si