Chiar dacă muzica îi ajută pe oameni să se distreze și să se relaxeze, o țară nu este de aceeași părere. Lucrurile sunt simple, dacă asculți muzică pe plajă în această țară, te poți trezi cu amendă de până la 36.000 de euro.

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști.

Citește și: VIDEO- Grecia, Turcia și Bulgaria rămân destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară

În ce condiții primești amendă?

O măsură anunțată în urmă cu o lună interzice  „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”.

Autoritățile competente nu au definit un volum considerat deranjant, însă cert este că te poți trezi cu o amendă exorbitantă oricând. Totuși, cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă, scrie  Euronews.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Amenzile sunt „destinate” celor care produc zgomot pe plajă, iar prețul de pornire este 200 de euro, urmând ca ele să crească, pentru persoanele fizice, până la 4.000 de euro. În cazul grupurilor, acestea vor avea mai mult de scos din portofele, mai exact între 2.000 și 36.000 de euro!

Autoritățile pot confisca boxele portabile.

Grecia, Turcia și Bulgaria, destinațiile preferate ale românilor

Grecia, Bulgaria și Turcia rămân cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români, însă pe listă se mai află și Portugalia sau Coasta Amalfitana. Pentru astfel de vacanțe, agențiile de turism recomandă românilor să facă rezervările cu câteva luni înainte.

Turcia cu resorturile sale spectaculoase în care te simți răsfățat și unde distracția este pentru toate vârstele, Grecia cu insulele sale însorite și cu apa azurie, Bulgaria cu servicii bune la prețuri pentru toate buzunarele, par să fie din nou în topul destinațiilor de  vacanță  pentru români. 

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile alese de români pentru vara 2023/ Răzvan Pascu: ”Rămân la mare căutare destinațiile ”de masă”, iar toamna Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate”

Andreea Sandu, specialist în turism:  ”Începem sezonul estival cu legendara Grecia, solicitările sunt pentru destinațiile deja bine cunoscute: Turcia, Grecia, Spania. Observăm o tendință de creștere a solicitărilor pe destinații precum Italia, Coasta Amalfitana este foarte solicitată, Portugalia, Lisabona, Estoril și zona de plajă.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Chiar dacă  Grecia, Turcia și Bulgaria se mențin în topul preferințelor românilor când vine vorba de concedii, sunt unii care și-au îndreptat atenția și spre țări exotice.

Andreea Sandu, specialist în turism:  ”Observăm că românii chiar sunt doritori de destinații noi și astfel că solicită destinații exotice foarte mult, Kenya este la fel o destinație foarte solicitată, Mauritius.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si