Orașul în care prețul caselor este de doar 3 euro este Sambuca, un orășel de pe lângă Sicilia. Potrivit autorităților, oamenii ajung să își cumpere locuințe chiar în vacanță, având în vedere prețul mic, informează editon.cnn.com.

Care este motivul pentru care casele costă atât de puțin?

În orașul Sambuca, casele costă 3 euro. Acest preț a fost stabilt pentru că autoritățile se află la cel de-al treilea lot de vânzare.

Primul lot a avut ca preț 1 euro pentru o casă, iar cel de-al doilea prețul de 2 euro pentru o casă.

Citește și: O vizită la spital s-a transformat în scandal. Un bărbat și-a agresat concubina fizic și verbal, pe coridorul unității medicale. Decizia luată de autorități

Foto simbol

[Sursa foto: istockphotos]

Decizia aparține noului primar, Giuseppe Cacioppo. În cel de-al treilea sunt incluse 12 case, iar prețul pornește de la 3 euro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Vrem doar să clarificăm că numerotând aceste loturi, probabil că vor urma mai multe vânzări în următorii ani. Străinii se înghesuie să ne cumpere casele, a fost un succes până acum.

Momentul este perfect. Turiștii și cumpărătorii interesați care călătoresc în prezent în Italia, precum și cei care plănuiesc o călătorie primăvara și vara pot veni să arunce o privire”, a declarat primarul, Giuseppe Cacioppo, potrivit sursei citate anterior.

Cele 12 case puse la vânzare sunt situate în vechiul cartier sarazin al orașului. Potrivit aceleiași surse, casele care fac parte din lotul scos la vânzare sunt în proprietatea primăriei precum au fost și celelalte locuințe din primele două loturi.

Citește și: Joe Biden, gesturi confuze în timpul discursului din Normandia. Soția sa l-a coborât de pe scenă după ce a făcut mai multe gesturi de-a dreptul șocante

Foto simbol

[Sursa foto: istockphotos]

Casele au intrat în adimistrarea primăriei după ce un cutremur puternic a lovit Valea Belice, în anul 1969.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

„Guvernul Romei a aprobat atunci o lege specifică pentru renașterea lui Sambuca, care a acordat primăriei dreptul de proprietate asupra caselor abandonate, astfel încât să putem dispune de acestea după cum dorim și nu există agenții de mijloc”, a declarat primarul, Giuseppe Cacioppo, potrivit sursei citate anterior.

Casele scoase la vânzare sunt unice, cu două până la trei dormitoare, de 50 până la 80 de metri pătrați, construite cu pietre aurii-maronii și răspândite pe unul sau trei etaje. Multe au balcoane din fier forjat cu vedere la aleile pietruite și terase panoramice, precum și uși vechi din lemn originale vopsite în verde, cu arcade și ferestre decorate.

Cu toate că locuințele costă doar 3 dolari, banii pe care cumpărătorii trebuie să îi investească pentru renovare ajung la sume impresionantă.

În funcție de starea proprietății, reamenajările încep de obicei de la 30.000 de euro, în cazul unei simple schimbări, dar pot ajunge la peste 200.000 de euro dacă cumpărătorii intenționează să transforme casa într-o locuință luxoasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si