"Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?", susţine Firea.

"Poluare extremă în Bucureşti! Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul? Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Şi nu, nu, nu inversiunea termică existentă produce poluare! Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile în suspensie.

Arde iar vreun CET “puţina” păcură, să scape de ea? Si de noi??", a scris, joi seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea a adăugat că softul celor 6 aparate de măsurare a calităţii aerului, ale Agenţtiei de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este.

"Dacă se doreşte... Dacă există respect faţă de cetăţeni..", a mai scris Firea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Garda de Mediu a prezentat, joi, principalele surse de poluare din Bucureşti, după ce staţiile de monitorizare au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor admise pentru indicatorul PM 10, în perioada 20-22 martie. Aceste cauze sunt activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice.

Garda de Mediu anunţă că au fost aplicate amenzi.

Citeste si: Cea mai titrată olimpică din România, în activitate, sinceră după ce Jocurile Olimpice s-au amânat! ”NU știu ce se va întâmpla, doar sper”

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut controale, inclusiv pe timpul nopţii, pentru identificarea surselor de poluare.

Citeste si: Un medic din Cluj și-a infectat soția cu coronavirus după ce a venit de la amantă

Concluzia specialiştilor este că poluarea din zona Capitalei, înregistrată în perioada 20-22 martie, a fost cauzată de ”un cumul de factori generat de activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice”.

Citeste si: Accident cu trei maşini şi un tir pe centura Capitalei- Două persoane sunt încarcerate

Ministerul Mediului a anunţat, marţi, ”un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10”, la mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi precizează că a fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si