"Fără un loc de muncă şi cu doi copii de vârstă şcolară acasă, care cer de mâncare, tanti Lenuţa a bătut la porţile noului magazin social din Sectorul 6. Timp de 4 ore a călcat haine, a şters geamurile şi a măturat în interior. Totul pentru 30 de puncte, noi-nouţe, care s-au transformat pe loc în produse: 2 litri de ulei, 3 conserve de carne, 2 kg de făină, 10 napolitane.

Tot tanti Lenuţa a mai ales din rafturile magazinului o cutie cu detergent şi un săpun, plecând cu mai puţine griji spre casă. Este doar un exemplu de cum funcţionează SocialXchange", aceasta este descrierea de pe site-ul Primariei sectorului 6 a magazinului social inaugurat anul trecut in zona Crangasi a Capitalei.
Primaria sustine ca magazinul este gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi. Magazinul simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Mai mult, daca muncesti cu ora in folosul comunitatii, primesti mancare si imbracaminte fara sa platesti, iar daca ai lucruri de donat, atunci te poti trata gratuit la salina ori poti participa la cursuri de dezvoltare profesionala.
In principal, beneficiarii donatiilor sunt persoanele asistate social de pe raza Sectorului 6, care sunt acceptate pana la depasirea problemelor cu care se confrunta sau pana isi gasesc de munca. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si